Grow and Glow met de RMDY app

Grow and Glow met de RMDY app
Grow and Glow met de RMDY app

Grow and Glow in een paar swipes of een druk op de knop!

Lead by example dachten we. Want wat is een bedrijf dat mobiele apps ontwikkelt zonder eigen app? Dat zette ons aan het denken en handelen. En zo is onze RMDY App geboren. Specifiek ontworpen om onze medewerkers met elkaar te verbinden en interne zaken efficiënt te regelen. Want wie houdt er nu van die 50 maandelijkse interne mails, die opgelost kunnen worden met één simpele swipe, click of button?

Tell me why?

Vijf teams en meer dan vijftig medewerkers met elkaar verbinden? Hell of a job! En people business. We pretenderen niet dat daar één magische knop voor is. Maar met wat heen en weer swipen en een paar klikken, is het ons wel aardig gelukt. Hier vertrok namelijk het idee van de RMDY App. Verschillende uiteenlopende teams binnen het bedrijf nog meer met elkaar te doen verbinden. De moeilijkheid zit hem hier dan ook in de diversiteit van onze teams.

Zo bestaan wij uit een Creative team en dat zijn, zoals de naam zelf al zegt, onze creative minds; de UX-architecten, de UX-designers, etc. Wie designers zegt, zegt ook developers! Het RMDY Web team ontwikkelt webapplicaties met het volledige JavaScript-spectrum, all the way van de front-end tot de back-end. Daarnaast ontwikkelen ze volledige websites in WordPress. Dat Web team werkt dan weer dagelijks nauw samen met ons gloednieuw Digital team. Van digital marketing tot contentcreatie, they got your back! Het vierde ‘elftal’ is het RMDY AR/VR team. Zij verzorgen de, voor velen, onbekende werelden van augmented, virtual en mixed reality. Het team dat de RMDY App heeft ontwikkeld, is uiteraard ons Mobile team, zij houden zich bezig met mobiele applicaties en development zowel native als crossplatform.

Tell me what?

In een notendop is de RMDY App een employee applicatie waar werknemers elkaar heel gemakkelijk kunnen terugvinden en met één druk op de knop kunnen contacteren. 

Daarnaast beschikken onze medewerkers over een jaarlijks opleidingsbudget – onze visie is niet voor niets ‘Grow and Glow’. En om dat budget goed te kunnen opvolgen, zowel voor de werknemers als hun team leads, hebben we ook een functionele module in de applicatie gestoken waarmee ze heel eenvoudig een opleiding kunnen aanvragen, wat de kost daarvan is en vooral: past dat binnen het opleidingsbudget? 

Verder is de app ideaal voor de onboarding van nieuwe werknemers. Zij kunnen snel alle collega’s o.b.v. de profielen leren kennen en plaatsen binnen de teams en functies. Zo zijn de eerste vragen snel beantwoord. ‘Bij wie moet ik daarvoor zijn?’, simpel: check de app!

Tell me how?

We zijn gestart met de applicatie zoals we een echt project aanpakken: met een strategische oefening. Vervolgens zijn we verder gegaan met een user experience traject, waarin we dan ook een user interface design voor gemaakt hebben. Daarna volgde het development van de app. We hebben er altijd wel voor gezorgd dat we heel gefaseerd kunnen ontwikkelen. Uit die fases namen we telkens de feedback mee voor een nieuwe iteratie tot de app volledig op punt stond.

Gebruikers melden zich eenvoudigweg aan met hun Google account, hierdoor worden er al een groot deel van de profielgegevens ingeladen. Mochten nog niet alle gegevens toegevoegd zijn in het Google-account van de gebruiker, kan hij of zij het  profiel aanvullen met contactgegevens, verschillende skills en projecten.

Per team kunnen de collega’s van de gebruiker bekeken worden en kan de gebruiker zijn of haar eigen team terugvinden onder ‘Mijn team’. Vooral voor nieuwe werknemers is het onderdeel ‘Het bedrijf’ zeker een meerwaarde. Hierin staan de belangrijkste ‘good to knows’ van RMDY opgesomd. Binnen het tabje van ‘Opleidingsbudget’ kan de gebruiker zelf zijn of haar budget beheren en nieuwe opleidingen aanvragen. Deze worden dan door de team leads goedgekeurd of afgekeurd met de nodige motivatie.

The future?

Bij RMDY, we grow and glow! Onze app heeft dus nog veel groeipotentieel. Onze ambitie is om het onboarding proces binnen de app veel breder te trekken. Natuurlijk zal deze in app onboarding de fysieke eerste dagen niet in de weg staan, maar eerder werken als companion app. Zo zouden nieuwe werknemers twee weken voor hun start via de app verschillende weetjes over RMDY toegestuurd krijgen samen met een briefing over de fysieke eerste dag. Zo kan dat op een digitale manier verholpen worden en moeten er wederom niet altijd mails verstuurd worden. Als we nog verder in de nabije toekomst kijken, kunnen hier bijvoorbeeld ook nog polls in toegevoegd worden. Uiteraard, zonder al die push notificaties zodat de werknemer niet al te veel is afgeleid! 

Niet enkel voor RMDY is zo’n applicatie een absolute meerwaarde. De RMDY app biedt dan ook de mogelijkheid om een basis te zijn voor bedrijven om daar verder op te bouwen. 

Benieuwd naar wat een app voor jouw organisatie kan betekenen? 👇

Contacteer ons en
wij beantwoorden graag
al je vragen!

RMDY NV
Veldkant 35A
2550 Kontich

T: +32 3 450 86 42
E: info@rmdy.be