3 Goede redenen voor een 360°-video tour

Ons digitale doen en laten heeft het afgelopen anderhalf jaar een fiks duwtje in de rug gekregen. Daardoor zijn we frequenter gebruik gaan maken van de mogelijkheden om ook remote te werken en leven. Maar er is meer dan Zoom, Google Meet of Skype alleen om vanop afstand te communiceren. Daarom schotelen we je graag een aantal redenen voor waarom 360°-video of 360°-video tour voor jouw bedrijf interessant zijn. En stellen we je vooral van harte voor aan Bolleke, onze 360°-camera.

RMDY 360°-video tour_Bolleke Tinder gif
Meet Bolleke!

Wat heeft ‘de ‘rona’ ons geleerd?

Corona heeft ons het afgelopen anderhalf jaar anders doen nadenken over de organisatie van ons werk en leven. In dat opzicht heeft COVID-19 ons zowel professioneel als persoonlijk virtueel beter leren bolwerken. De mogelijkheden om van op afstand te werken zijn fors gestegen. Maar daarnaast heeft vooral ook de – digitale – mindset die hiervoor nodig is een stevig duwtje in de rug gekregen. Zo zat ieders weekend vol virtuele spelletjes, online quizzen of videocalls met familie. Maar ook op de werkvloer werd thuiswerken het nieuwe normaal, kijken we niet meer op van een remote presentatie en worden bedrijven innovatiever in het opbouwen van virtuele business. In die innovatie werpen we ons graag op als pionier. 

via GIPHY

Innovatieve pioniers

Hoe doen we dat? De core business van RMDY is namelijk jouw bedrijf digitaal te laten floreren. En dat kan op verschillende manieren. Ons Creative team trekt jouw website, applicatie of content naar the next level door vernieuwende designs, heldere user experience of doelgerichte strategieën. Wanneer we samen bepaald hebben wat jouw digitale behoeftes zijn, gaan onze mobile of webdevelopers aan de slag met het bouwen van jouw applicatie of website. Tot slot legt ons AR/VR team er een extra virtuele laag op door middel van augmented of virtual reality, 3D-oplossingen of een 360°-video tour. 

RMDY AR/VR header picture

360°-video tour

En dat brengt ons tot de essentie van deze read. Want waarom zou je voor 360°-video kiezen? Welke mogelijkheden biedt 360°-video en wat maakt een 360°-video tour zo interessant??

3 Redenen voor 360°-video tour

Een rondleiding op eender welke site, werf of fabriek van eender waar ter wereld voor eender wie ter wereld? Of jouw webshop naar the next level tillen door ook virtueel door je winkel te kuieren? Ontdek de mogelijkheden:

  1. 360°-video tour: toon je werkomgeving, productieproces of bouwwerf aan je klanten of stakeholders door middel van één vrijblijvende link in plaats van een fysiek bezoek met alle afspraken van dien. Of het nu gaat om een rondleiding op je bedrijf, werf, winkel, site, … Bolleke brengt alles nauwkeurig in beeld. Zo is het beschikbaar voor iedereen. Eender waar, eender wanneer.
  2. Next level webshop: jouw klanten in jouw winkel vanuit hun woonkamer of keuken. Toon je producten meteen met de juiste informatie, extra content en een link naar de webshop voor een volledige virtuele koopervaring.
  3. Think out of the box (in een cirkel): gebruik 360°-video voor uitdagende creatieve concepten zoals een digitale cityguide, museumtour of rondleiding in een nieuwe woning. Maar even goed voor creatieve concepten als videoclips of uitdagende digital content.

Meet Bolleke

Tot slot, stellen we je nog graag Bolleke voor, onze 360 Insta Pro 2 VR-camera. Maar wij noemen hem gewoon Edddy. In tegenstelling tot andere dingen met zes ogen is Edddy best aimabel. Het stelt hem vooral ook in staat om alles goed en in 8K, 3D of VR op te nemen.

Edddy toont iedereen graag dat je op één been wél kan staan. Dat zorgt er daarnaast ook voor dat je geen hinderlijke randzaken in beeld hebt. Zo zie je de volledige omgeving rondom jou in HDR. Of het nu om bewegend beeld gaat of gewoon statische opnames. 

Tot slot luistert Bolleke graag naar jouw ideeën. Want naast zes ogen heeft Edddy ook prima oren die elk geluid capteren. 

360°-video tours_Tinderprofiel Bolleke

Dan zijn we (volledig) rond

Dus who you gonna call? Exact. De mogelijkheden van 360°-video en 360°-video tours sluiten nagenoeg naadloos aan bij de communicatieve verwachtingen die we gecreëerd hebben tijdens corona. Hierboven gaven we al enkele opties mee die we aanbieden in een 360°-traject. Die zijn uiterst geschikt voor:

  • Klantbinding: geef een rondleiding op je werkplek zonder enige bijkomstigheden. Geen knellende agenda’s of veiligheidsafspraken. Gewoon binnenstappen en rondkijken vanuit je luie zetel.
  • Marketing: toon je bedrijf met alle extra content die jij erbij wil. Van voice-over tot corporate video. Met 360°-video verras je jouw doelpubliek op een innovatieve manier.
  • Sales: je webshop krijgt een extra dimensie. Stap af van productpages, maar laat je klanten ook door je winkelen kuieren op je sluitingsdagen. Alle productinfo en een link naar het winkelmandje zijn maar een klik verwijderd.
  • Create: go wild met je meest creatieve ideeën. Leg een extra laag op je contentcreatie door 3D-models in 360°-view.

Zoals steeds geven Gorillaz grafisch het goede voorbeeld. Zij maakten gebruik van 360°-video voor een interactieve videoclip.

Zoals steeds geven Gorillaz grafisch het goede voorbeeld. Zij maakten gebruik van 360°-video voor een interactieve videoclip.

Interesse in een 360°-video tour?