Kubernetes, digital cherry picking voor jouw onderneming

“We make our clients grow and glow by delivering new digital experiences”. Dat is wat we doen en wat we graag en enthousiast uitdragen. Maar wat betekent het juist? En hoe brengen we dit concreet in de praktijk voor jouw onderneming? We leggen het je graag uit terwijl we de overtuiging en expertises van ons Web team in de kijker zetten aan de hand van managed Kubernetes, een service die we afnemen van Combell, onze partner voor alles omtrent hosting van websites en -applicaties.

Refcase Combell

World Wide Wensen

Grow and glow, dus. En daar zit meer in dan je denkt. Want om dat te bereiken, beschikken we over vier teams met hun eigen kennis en expertises: Web, Mobile, AR/VR en Creative. Deze teams verkennen jouw strategische behoeftes en denken actief mee na over hoe we je onderneming laten groeien. Op basis van die ideeën werken we zichtbare voorstellen uit om tot slot aan de beste oplossing voor je bedrijf te bouwen. Explore, create, build. Afhankelijk van jouw vraag kijken we tijdens dat proces samen met jou welk team afzonderlijk of gecombineerd aan de slag gaat met je world wide (bedrijfs)wensen. Zo zoeken we mee naar jouw oplossing voor een gedroomde digitale ervaring waar de gebruiker centraal staat.

RMDY Web

We pikken in dit artikel één component uit ons aanbod en zoomen dieper in op het Web team. Zij bouwen webapplicaties en websites voor jouw onderneming. Want een straffe website zorgt voor straffe business en met slimme webapplicaties werk je doelgerichter en efficiënter. Maar naast een moderne uitstraling en een slimme user experience komt er meer bij een sterke site of webapplicatie kijken dan je denkt.

  • Gaat het om communicatie, sales stimuleren, efficiëntie of informatie verzamelen?
  • Zijn de gebruikers je klanten of je medewerkers?
  • Hoe zit het met de performantie en responsiveness van je site?

Hoe dan ook straalt de kwaliteit van je applicaties af op je organisatie. En daarover denkt  ons Web team graag mee. 

RMDY x Combell

Om dat te doen beschikt ons Web team over tal van mogelijkheden en een brede technische kennis om doelgericht aan jouw vraag tegemoet te komen. Maar ondanks veel inhouse ervaring doen we dit niet alleen. Zo beroepen we voor het hosten van websites of -applicaties op Combell.

Managed hosting

Bart Van Hecke, managing partner van RMDY, legt uit hoe we bij Combell zijn uitgekomen en waarom dit partnership belangrijk was voor RMDY zelf. “Door de uitbreiding van het team de afgelopen jaren kregen we op een bepaald moment met enkele groeipijntjes te kampen, zoals de organisatie van hosting. Oorspronkelijk zat dat niet in het presalestraject dat we voor nieuwe klanten doorlopen. Op die manier werd dat er nadien vaak gewoon een snelle (maar veilige) oplossing gezocht op het einde van het project. We zaten dus met verschillende projecten op verschillende hostingplatforms. Door het groeiend aantal projecten en klanten werd dat onoverzichtelijk. We stelden ons de vraag hoe we dit het best oplossen, structureel, efficiënt en veilig? Managed hosting bleek al snel een dankbaar antwoord op die vraag omdat je alles onderbrengt bij één partij, van maintenance, tot serveropslag en security.”

Waarom Combell?

“We zijn tijdens onze zoektocht naar een managed hostingplatform met een aantal partijen gaan spreken.” vertelt Bart. “Uit die gesprekken sprak vooral Combell ons aan. Zoals gezegd, was het totaalpakket van maintenance tot onderhoud en security interessant voor ons, maar niet doorslaggevend. De servers van Combell bevinden zich in Europa. Dat is GDPR-gewijs interessant, maar ook met het oog op service. We onderhouden een directe communicatielijn met Combell via Slack. Loopt er iets mis, ben je dus meteen in overleg hoe dit opgelost kan worden en hoef je geen wekenlang traject te lopen met een servicedesk die gevestigd is in een ver land. We herkennen ons enorm in de idee van doelgericht, behulpzaam en gebruiksvriendelijk omgaan met klanten. Zo was er ook een inhoudelijke match met Combell, waardoor de keuze snel gemaakt was.”

We herkennen ons enorm in de idee van doelgericht, behulpzaam en gebruiksvriendelijk omgaan met klanten.

Bart Van Hecke, managing partner RMDY

RMDY x Kubernetes

Er waren met andere woorden een aantal overtuigende argumenten om voor Combell te kiezen als hostingpartner. Daarnaast proberen we ook steeds oplossingen op maat van en samen met onze klanten te zoeken. Zo bieden we een brede expertise en ervaring met verschillende technologieën aan. Ook daarin schuilt gedeeltelijk de keuze voor Combell. Dat lichten ze zelf toe in hun eigen customer case over RMDY

“RMDY kiest voor een technologie-agnostische aanpak. Dat wil zeggen dat wij niet vastgepind zijn aan één specifieke technologie. Wij reageren op een vraag van de klant, en bieden hem daarbij een heel breed gamma aan technologieën aan, met daarbij de gepaste hostingmogelijkheden. Anderzijds is het zo dat RMDY vastgesteld had dat het heel vaak dezelfde code opnieuw moest integreren. “Wij werken heel nauw samen met de klant, en trachten heel kort op de bal te spelen, zodat wij de input van de klant snel kunnen verwerken. Wij werken daarom met sprints, die de klant zoveel mogelijk betrekken. De iteraties laten ons toe snel te schakelen”.

We kijken met andere woorden samen met de klant naar welke technologie het best past bij zijn of haar vraag. Dat betekent enerzijds dat we bijzonder flexibel zijn en snel kunnen schakelen, maar houdt anderzijds ook een uitdaging in op het vlak van hosting. Daarom kozen we voor managed Kubernetes bij Combell.

Kubernetes

Maar wat is Kubernetes? En waarom maken wij er handig gebruik van? Kubernetes is een systeem voor het beheren van grote groepen containers en containerized applicaties. Het is een techniek om de werking van containers te beheren. Een container moet je op zijn beurt beschouwen als een overdraagbare verpakking voor al je toepassingen. Het is een standaardpakket van software dat alles rond een bepaalde applicatie bundelt: code, configuratie, bibliotheken, … Kubernetes beheert het gebruik van die verschillende containers. 

“Kubernetes is kort door de bocht, een systeem dat mini-servers opstart.” aldus Bart Van Hecke. “Dat is handig voor ons omdat we met veel verschillende technologieën werken. Kubernetes zorgt ervoor dat al die technologieën ook overal compatibel zijn.”

Voordelen

Het gebruik van Kubernetes en containers heeft heel wat voordelen:

  • Gebruiksgemak: Door alles in één handige bundel te verpakken, kan je als developer software eenvoudiger implementeren in verschillende omgevingen.
  • Foutloos: Wanneer je een toepassing naar een andere omgeving verhuist, loop je soms het risico op fouten. Dat wordt door het gebruik van containers vermeden.
  • Gestandaardiseerd: De structuur van een container is namelijk onveranderlijk. Daardoor kan je niets ‘per ongeluk’ veranderen zonder dat je er erg in hebt en nadien moet zoeken waar de fout is gebeurd. 
Visualisatie Combell en RMDY
Visualisatie van de samenwerking tussen RMDY en Combell

Resultaat: digital cherrypicking

Omdat we bij RMDY verschillende expertises en technieken aanbieden, doe je als klant gewoon digital cherry picking: je stelt je probleem en één van onze consultants bekijkt samen met jou welke technologie de beste oplossing biedt. Die flexibiliteit zou niet mogelijk zijn zonder de samenwerking met Combell en het gebruik van managed Kubernetes. Daardoor werken we zelf ook snel en doelgericht. Zo is de samenwerking met Combell gebaseerd op een inhoudelijke en praktische match en stelt managed Kubernetes ons vlot in staat om klanten te begeleiden op de RMDY-manier: behulpzaam, efficiënt en gebruiksvriendelijk.