AR, VR, XR, MR … errrr?

AR, VR, XR en MR staat voor Augmented, virtual, extended en mixed reality. Maar wat wil dat nu alweer allemaal zeggen? No problemo, we doen even een korte maar super handige recap voor je zodat je niet langer virtueel verloren loopt. 😉

AR

XR: Extended Reality

We benoemen drie verschillende realities met extended reality als verzamelnaam voor alles wat onze realiteit aanpast of uitbreidt (‘extend’). Lees: augmented, virtual en mixed reality. Niet meer, niet minder – ziezo, die hebben we al.

AR: Augmented Reality

‘Augmented’ betekent letterlijk ’vergroot’: je maakt de huidige realiteit groter door iets toe te voegen. Concreet: door computerbeelden toe te voegen als ‘laag’ of filter bovenop de realiteit. Je combineert dus virtuele elementen met reallife elementen, driedimensionaal en in realtime. Gebruikers hebben enkel een smartphone en een mobiele applicatie nodig – eventueel nog een AR-bril. Die minimale set-up maakt AR enorm toegankelijk en bewijst net daarom zijn waarde in sectoren als sportentertainment, navigatie, kleding en mode, gezondheidszorg of verkoop in het algemeen.

RMDY maakt verrijkende AR-beleving voor BMW

Als voorbeeld van dat laatste ondersteunde RMDY BMW bij de release van een nieuw model. Om aanwezigen een verrijkte gebruikerservaring te bieden, ontwikkelden we een augmented reality-app waarmee mogelijke klanten hun nieuwe auto volledig in AR kunnen personaliseren. Van kleur tot velgen en zelfs de manier waarop de kofferbak opent: de verkopers van BMW konden de behoeften van hun klanten in het echt en ook schaalbaar naar de omgeving laten zien.

Lees hier meer over onze realisaties voor BMW

VR Headset

VR: Virtual Reality

Met Virtual Reality creëer je een geheel nieuwe, artificiële (of virtuele) driedimensionale omgeving waarin gebruikers zich vrij kunnen bewegen. Het voordeel van VR is dat je een levensechte ervaring digitaal simuleert, waardoor het goedkoper is om te repliceren en het altijd en overal toegankelijk is.

RMDY maakt volledig virtuele rondleiding voor Yokogawa

Het Japanse bedrijf Yokogawa wil in het postcoronatijdperk hun klanten een volledig virtuele rondleiding door hun fabrieken laten maken. Hiervoor bouwde RMDY een virtuele controlekamer die elk productieproces centraliseert en inzicht biedt in het operationele model van het bedrijf.

Ontdek hier hoe we de rondleiding maakte.

MR: Mixed Reality

Of ook wel augmented reality op Redbull. Mixed reality is de volgende stap van AR, waarbij je naast het combineren van computerbeelden en de realiteit, ook virtuele elementen laat interageren met die realiteit.

Elektrische voertuigen in het klaslokaal dankzij RMDY en de HoloLens

Zo is er de MR-app EV’nAR (Electric Vehicle and Augmented Reality) die we bouwden voor Diagnose Car. Diagnose Car brengt technologie in de klaslokalen van autotechnologische richtingen. Om dit te doen, vroegen ze RMDY om een ​​applicatie voor hun studenten te bouwen waarmee ze reparaties of andere acties aan virtuele auto’s kunnen uitvoeren in een echte klas.

Door deze technologie te gebruiken, zijn scholen niet langer verplicht om auto’s in hun oefenomgeving te hebben. Dat is natuurlijk een enorm logistiek en financieel voordeel, maar verkleint ook de kans op ongelukken.

Check de case rond EV’nAr

RMDY foto - VR Team

Boost your business

Je leest het: innovatieve technologieën zoals AR, VR, XR en MR in het bedrijfsleven klinkt niet meer zo onmogelijk. Sterker nog, ze kunnen je bedrijf een boost geven. Of het nu gaat om het verbeteren van de verkoop, het visualiseren van processen of educatieve doeleinden, AR en VR zijn een uitstekende manier om je gebruikerservaring te verbeteren.

Helemaal overtuigd…

maar niet zeker waar jouw bedrijf het best mee kan starten?
We got you! Boek een afspraak in, we lopen graag samen door de mogelijkheden. 👇

Stuur ons een mailtje en
let’s talk!

RMDY NV
Veldkant 35A
2550 Kontich

T: +32 3 450 86 42
E: info@rmdy.be