Meet our UX/UI- & Figma guru: Bart Van Hecke

Meet our UX/UI- & Figma guru: Bart Van Hecke
Meet our UX/UI- & Figma guru: Bart Van Hecke

‘t Is weer zover, onze eigen UX/UI-guru Bart Van Hecke geeft binnenkort het startschot voor onze UX/UI- en Figma tweedaagse training. “De UX/UI- en Figma training is heel hands-on, concreet en gedetailleerd.”, volgens coach Bart Van Hecke. Wie beter dan de master himself aan het woord te laten om de laatste vragen te beantwoorden? 

Cover Image - Figma Guru Bart Van Hecke

Wie moet zich snel inschrijven?

Allereerst is deze opleiding  interessant voor profielen die in een team zitten waar geen designer aanwezig is. Deze persoon komt waarschijnlijk al in aanraking met UX/UI-design, maar weet nog niet meteen hoe hij of zij er nu meteen mee aan de slag kan of wat UX/UI allemaal te bieden heeft. Dit zijn dan meer de startende designers, die na het volgen van deze cursus meteen weten hoe ze een applicatie moeten opbouwen door middel van good practices en toegepaste oefeningen.

Profielfoto Maaike Van de Voorde

“Met de UX-opleiding op dag één, is de training zeker een meerwaarde voor beginners!”

– Maaike Van de Voorde, ex-cursist & UX Researcher/Designer

Daarnaast hebben analisten die binnen een team vaak zelf moeten omschrijven hoe een applicatie er zou moeten uitzien, ook echt baat bij deze training. Dan kunnen ze zélf de applicatie visualiseren en afleveren als een volledig product. 

Ten slotte richten we ons ook op developers die in een team zonder UX/UI-designers zitten. Het design valt dan ook vaak in hun schoot. Door middel van de training willen we hen beter wapenen om dit erbij te nemen naast hun werk als developer.

Profielfoto Kerim

“Ik heb jaar en dag ervaring in Illustrator, waar ik altijd 43 versies van éénzelfde document moest bewaren. In Figma kan je live samenwerken in dezelfde file, wat voor een developer enorm interessant.”

– Kerim Garbouj, ex-cursist & Web Developer

Welke thema’s komen aan bod?

Ik ga Figma en UX/UI-design in mensentaal uitleggen en een brug creëren tussen beide werelden. Je kan verwachten dat je op twee dagen tijd voldoende begrijpt van UX/UI-design om dit te kunnen toepassen binnen jouw job. 

We starten uiteraard met de basis, er zitten natuurlijk altijd mensen bij die nog nooit Figma hebben opengedaan, of het horen donderen in Keulen bij het woord ‘wireframes’. Daarna gaan we dieper in op specifieke functionaliteiten. The goal is om efficiënt te werken met Figma.

“Ik had zelf wat medior ervaring in Figma en kende mijn weg al wel in de tool. En toch verraste de training mij met zowel beginner onderwerpen als het dieper ingaan op de verschillende features. De opleiding is dus voor beginners en meer ervaren Figma-gebruikers waardevol!”

– Stijn Van den Kieboom, ex-cursist & Digital Marketeer
Stijn Van den Kieboom

Kortom, je beschikt na de training over meer dan voldoende kennis om zelf aan de slag te gaan met Figma voor UX/UI-design.

Wie is Bart?

En wie ben ik? Ik ben Bart Van Hecke en heb ondertussen toch al meer dan 10 jaar ervaring als UX/UI-designer/architect. In het verleden heb ik in verschillende bedrijven als consultant gewerkt om zowel complexere opdrachten uit te werken als een volledig project van A tot Z begeleid. Ik stond voornamelijk bedrijven bij bij om de digitale transformatie volledig door te gaan.

Tot nu toe heb ik nog geen klachten gehad van de verschillende keren dat ik al les heb gegeven. Aangezien ik ervaring heb in het full spectrum of interfacing, wil ook deze kennis ook overdragen naar de participanten. 

Dus, kom jij ook? 

Samen strategie uitwerken?
Digitaal project aangaan?
Of bij ons komen werken?

Contacteer ons en
wij beantwoorden graag
al je vragen!

RMDY NV
Veldkant 35A
2550 Kontich

T: +32 3 450 86 42
E: info@rmdy.be