How to project management

PMO, it’s easy as ABC!

Van A tot Z doen we onze manier van project management uit de doeken voor jou. Wat heb je allemaal nodig voor je van start kan gaan met een project? Hoe worden de rollen verdeeld? En wat als een project op z’n einde loopt? Bezint eer ge begint! Laten we eerst terug gaan naar de startlijn: een idee!

An idea!

Stel je voor, je wordt wakker op een dag en net als J.K. Rowling heb je gedroomd over iets waarvan je dat het een succes kan worden. Hier start jouw project: een idee. Over dit idee heeft de klant, al dan niet, goed nagedacht. Maar één ding is zeker, dat idee moet koste wat ‘t kost een succes worden.

But what now?

First thing first: meet the beating heart of RMDY! Wie beter dan onze eigen managing partners, Joris Uytterhaegen en Stefan Van de Poel, om samen met de klant uit te zoeken hoe wij als RMDY dat idee kunnen uitbouwen. Na een eerste kennismaking, is onze focus op één ding gericht: to understand

Eens we volledig mee zijn met de plannen van de klant, kunnen we verder met een analyse offerte. Hierna gaan we samen in zee! We onderzoeken eerst alle bestaande kanalen zowel functioneel en technisch binnen web en mobile development als op UX/UI-design, content- en digital marketing niveau. Eens deze zaken allemaal scherp staan, gaan we van start. 

Construct & Create

Wanneer we de volledige scope van het project beheersen en begrijpen, nemen we de projectstructuur onder de loep. Daarbij is de eerste vraag vaak en terecht genoeg: Wa gaat da koste? Thanks to een overzichtelijke budgetplanning heeft iedereen zicht op de budgetten, prijzen en kostenraming. Daarnaast is naast een goede budget planning ook de rolverdeling binnen het project cruciaal. Niets is zo hatelijk als niet weten bij wie je voor wat juist terecht kan.

Deze projectstructuur wordt vast gebeiteld in een kick-off bespreking. Geen nood! Hier kan natuurlijk van afgeweken worden in overleg. Daarnaast kijken we verder dan vandaag en stellen we samen met de klant een high level planning op. Waar willen we en kunnen we landen binnen x aantal tijd? Staan alle neuzen in dezelfde richting? Ja? Oke! Let’s go!

(After)Care

Elke twee weken zit het Project Management Team rond de tafel om een stand van zaken te peilen. Daarnaast werken we agile, waarbij een SCRUM master waakt over taakverdeling, workflow en processen. Hier wordt de klant op de hoogte gehouden van de huidige resultaten, maar kunnen ook voorspellingen volgen. Eén keer per maand wordt de klant dan weer ingelicht over de officiële status. 

Project Management buzz lightyear

Loopt het project tot z’n einde? Dan kunnen we twee kanten uit. Er kan een document ondertekend worden waarbij de klant zegt dat alles naar wens is en zo het project afsluit. Of, we gaan voor de ultra aftercare, waar wij jouw bedrijf continu digitaal trapjes hoger krijgen door onze strategische workshop. Hier kijken onze experts naar wat jouw bedrijf digitaal nodig heeft. Hoe gaan we samen verder tot die ‘Z’ in de digitalisering. Eén project of één app is goed, maar volledige digitalisering op maat, da’s toch veel  beter?

Samen strategie uitwerken?
Digitaal project aangaan?
Of bij ons komen werken?

Contacteer ons en
wij beantwoorden graag
al je vragen!

RMDY NV
Veldkant 35A
2550 Kontich

T: +32 3 450 86 42
E: info@rmdy.be