UX/UI & Figma training

Verruim je UX kennis met de RMDY UX-design opleiding

UX/UI– & Figma training

Ons team van UI- en UX-designers deelt haar kennis. Interactief en to the point. Zo maken we je werknemers op twee dagen volledig vertrouwd met UX, UI en onze favorite tool: Figma. Lees hier meer over deze UX-design opleiding

UX-opleiding afbeelding

Onze UX-design opleiding

Deze Figma training is beperkt tot maximum 12 personen. Schrijf je dus snel in want de plaatsen zijn beperkt. De cursus gaat door in Antwerpen, Gent of Mechelen.

UX/UI + Figma26 & 27 sep.

Tijdens deze UX-training leer je op dag 1 alle kneepjes van het vak. Je leert een goede interface uit te werken en we stomen je klaar als ware UX-designer. Op dag 2 steken we de handen uit de mouwen en toveren we je om tot een Figma-wizard

UX/UI + Figma21 & 22 nov.

Tijdens deze UX-training leer je op dag 1 alle kneepjes van het vak. Je leert een goede interface uit te werken en we stomen je klaar als ware UX-designer. Op dag 2 steken we de handen uit de mouwen en toveren we je om tot een Figma-wizard

Louiza Vanherp

UX/ UI Designer bij De Lijn

Wil je weten hoe zo’n Figma training er in de praktijk aan toe gaat?

Welke thema’s komen aan bod in onze opleiding?

UX-Introductie

In onze UX-design opleiding starten we met een blik op wat UX is en wat zeker niet. Daarna zoomen we in op de gebruikers: wie zijn ze? Wat doen ze? Hoe voelen ze zich? En nog belangrijker: wat willen ze exact? We kaderen in dit hoofdstuk het volledige vakgebied user experience design.

UX-approach

Tijdens dit hoofdstuk in de UX-design opleiding zullen we het hebben over user journeys, design thinking en strategie. Maar ook taakanalyse, persona’s en informatie architectuur (IA) komen hier breed aan bod.

UX-principes

Elke UX-designer beschikt over een bepaalde mindset en volgt enkele regels en principes om de beste ervaring voor de gebruiker uit te werken. Na dit hoofdstuk kan jij dit ook!

Wireframing

Wireframing is een onmisbare techniek tijdens het UX-proces. Hier leer je hoe jouw idee van schets naar skelet gaat en welke principes daarbij aan bod komen.

Enterprise UX

Applicaties voor (grote) bedrijven vereisen een heel andere aanpak dan toepassingen die voor consumenten gemaakt worden. Wij leren je hoe je hiermee aan de slag gaat en welke valkuilen je kan vermijden.

Forms, inputs & UI-elements

Formulieren invullen? Herkenbaar en enorm gebruikelijk. Maar daarom ook altijd gebruiksvriendelijk? Tijdens dit hoofdstuk leer je enkele best practices rond forms en invoervelden en hoe je bepaalde UI-elementen kan gebruiken om tot een goede conversie te komen.

User testing & usability tests

Benieuwd naar wat user testing is en hoe je een gebruikerstest organiseert en uitvoert? We bieden je tips, technieken en guidelines zodat je dit helemaal onder de knie krijgt.

UI-tools & guidelines

Welke tools gebruik je nu best om wireframes, designs en/of prototypes te maken? Wat zijn de laatste nieuwe trends en richtlijnen op vlak van UX-design?

Inclusive design & accessibility

Toegankelijke apps en websites zijn nu al verplicht voor overheidsinstanties, maar hoe maak je toepassingen bruikbaar voor mensen met een visuele of auditieve beperking? In dit hoofdstuk onthullen we graag onze geheimen over onder andere WCAG, voice-over en andere accessibility features.

Figma community

Figma heeft een enorme community waarin fans aan de slag gaan met hun eigen plug-ins, design systems, templates en extra content. Wij loodsen je door deze community zodat je weet waar je alles kan vinden.

De interface

Hoe werkt Figma? Waar vind je alle acties en knoppen en wat doen ze? De interface wordt voor jou uit de doeken gedaan.

Ontwerpen in Figma

Ga zelf aan de slag met Figma en leer je hoe je een interface moet ontwerpen. Je wordt begeleid tijdens het hele proces door middel van interactieve oefeningen.

Design systems

Brands zoals Apple, Microsoft en Google beschikken er allemaal over. Maar wat is nu een design system? Hoe maak of gebruik je er een? En waar kan je ze vinden?

Prototyping

Prototyping brengt je designs tot leven. We vormen je eerder gemaakt ontwerp om tot iets interactief zodat jij kan aanvoelen of je designs en flows werken op een device.

Testen met de Figma app

Figma heeft een handige app om je designs live op je telefoon te toveren. Zowel statisch als in de vorm van een prototype. Happy testing!

Plug-ins

Naast de standaard features van Figma zijn er verschillende uitbreidingen in de vorm van plug-ins die jou het leven makkelijker maken. We delen enkele van onze favorieten en tonen hoe je ze gebruikt tijdens de ontwerpfase.

Collaboratie

Als designer werk je zelden alleen. Feedback vragen aan je stakeholders door middel van comments? Samenwerken in dezelfde file met andere designers? Developer hand-off en code inspect? Het komt allemaal aan bod tijdens het laatste hoofdstuk.

RMDY is geregistreerd verstrekker van opleidingen voor de kmo-portefeuille. Als KMO kan je dus genieten van een mooie subsidie dankzij de overheid. Afhankelijk van de grootte van je bedrijf kan je een tussenkomst krijgen van 20 tot 30%.

Veelgestelde vragen

  • Voor wie is deze opleiding bedoeld?

    De opleiding gaat over UX (user experience), UI (user interface design) en de tool die je daarvoor hanteert: Figma. daarom richten we ons voornamelijk op designers en analisten. Zij halen het meeste uit deze training.

     

    Omdat het een crash course is die een brede waaier aan topics behandelt, is er geen specifieke voorkennis nodig. Zowel beginners als mediors zullen veel bijleren tijdens deze opleiding.

     

    De training is ook relevant voor developers, marketeers, product & business owners en copywriters die hun kennis willen uitbreiden over het vak of zich willen omscholen tot UI of UX designer.

     

     

  • Waar gaat de cursus door?

    De opleidingen gaan door in Antwerpen, Mechelen en Gent.

    Wij bieden ook in-house trainingen op maat, waarbij we bij jou op kantoor langskomen.

  • Wat heb ik nodig om deel te nemen?

    Om deel te nemen aan de opleiding heb je enkel een laptop (Mac of Windows) en je oplader nodig. Al het overige materiaal leveren wij aan.

     

    Voor we van start gaan, vragen we ook om Figma al op je laptop te installeren. Dat kan je doen via https://www.figma.com/downloads/

     

    – Installeer de desktop app voor Mac of Windows

    – Installeer de Figma app op je telefoon (iOS of Android)

    – Installeer de Font Installer

     

    Lukt dit niet? Dan kan je eventueel ook de webversie gebruiken tijdens de training.

  • Hoe schrijf ik me in?

    Om deel te nemen aan de cursus schrijf je jezelf eenvoudig in via het contactformulier dat gekoppeld is aan de trainingen. Kies de datum waarop je de cursus kan bijwonen en klik op de button. Je inschrijving komt in onze mailbox terecht waarop we zo snel mogelijk contact met je opnemen. Je ontvangt van ons een factuur en na de betaling ben je ingeschreven voor de training. Vervolgens krijg je alle verdere informatie doorgestuurd.

  • Hoeveel personen kunnen deelnemen?

    De trainingen gaan door in kleine groepen van maximaal 12 personen. We houden de groep bewust klein waardoor je als deelnemer meer de kans krijgt om vragen te stellen en beter begeleid te worden.

  • Kan de cursus remote gevolgd worden?

    Onze trainingen gaan hoofdzakelijk fysiek (op locatie) door. Indien de coronamaatregelen dit vereisen, schakelen we over naar een digitaal (remote) alternatief.

  • Kan ik mij inschrijven via de KMO-portfeuille?

    Zeker en vast! Als KMO kan je genieten van een mooie subsidie dankzij de overheid. Afhankelijk van de grootte van je bedrijf kan je een tussenkomst krijgen van 20 tot 30%. Dat vertaalt zich naar een kostprijs vanaf €682,50 i.p.v. €975,00.

     

    Wil je meer weten hoe dit werkt? Surf dan naar https://www.vlaio.be/nl/subsidies-financiering/subsidiedatabank/kmo-portefeuille-steun-voor-opleiding-en-advies

  • Wie kan ik contacteren voor eventuele vragen?

    Voor al je vragen kan je contact met onze trainers opnemen via opleidingen@rmdy.be

  • Zal ik een certificaat ontvangen na het succesvol afronden van de opleiding?

    Na het succesvol afronden van een opleiding voorzien we een certificaat dat aantoont dat de inhoud van de cursus begrepen en gekend is en dat de tool Figma geen geheimen meer voor je heeft. Dit document kan toegevoegd worden op onder meer LinkedIn als extra bewijs van je competenties.

     

    Een certificaat van RMDY Academy staat voor kwaliteit en relevantie in de sector.

  • In welke taal wordt de cursus gegeven?

    We bieden onze opleidingen enkel in het Nederlands aan. De inhoud, presentatie en oefeningen zijn in het Nederlands.

  • Wat als ik niet kan komen?

    Ben je ingeschreven voor een opleiding en kan je deze niet meer bijwonen? Neem dan minstens 3 weken voor de trainingsdatum contact met ons op (uitgezonderd bij ziekte). We bekijken vervolgens of we je kunnen inplannen op een andere trainingsdatum.

Toch liever een in-house training op maat?

Dat kan! Neem contact met ons op en laat ons weten waar je naar op zoek bent. Wij bezorgen je de offerte en werken een opleiding voor je uit.