Happy earth day 2022

Vandaag is het earth day! “Invest in our planet” is de slogan dit jaar, en daar zetten we met RMDY graag onze schouders onder. Eerder dit jaar kon je lezen waarom we een MVO-team opgericht hebben, en wat onze beloftes als “maatschappelijk verantwoorde onderneming” zijn. We hebben ondertussen enkele van onze beloftes kunnen waarmaken, en deden er nog een (koffie)schepje bovenop 😉 

Slim kantoor

Bij het herinrichten van ons (nu niet meer zo nieuwe) kantoor in 2020, hielden we naast een comfortabele inrichting ook rekening met het ecologische aspect. We investeerden in slimme verlichting (nooit meer kwaad zijn op die ene laatwerkende collega die het licht vergat uit te doen), veel planten (verbetert de luchtkwaliteit én de concentratie), een mosmuur (zuivert de lucht), een kick-ass ventilatie en verduisterende ramen om zonnewarmte te weren. En zo is het kantoor mogelijks nog slimmer dan de bewoners.

Duurzaam meeting rooms reserveren met GetJoan

Ja, ja: meeting rooms reserveren gebeurt àltijd digitaal. Maar met GetJoan is het veel gebruiksvriendelijker én goed voor de planeet. Aan de deur van onze vergaderzalen hangt een soort mini-tablet waar je in één oogopslag ziet welke meetings er gepland zijn, en kan je met 1 druk op een knop meteen boeken indien de zaal vrij is. Het reservatiesysteem is gelinkt aan onze corporate Google-kalender, en dus altijd up-to-date. Digitaal reserveren, redt mogelijk het gemoed van die boze collega, maar niet de planeet, denk je? Think again: GetJoan maakt gebruik van gerecycleerd en duurzaam materiaal en gebruikt daarnaast 99% minder energie dan een klassiek LCD-scherm.

GetJoan in RMDY HQ
Onze eenpersoonszalen zijn ideaal om te boeken voor een (ongeplande) call.
Met GetJoan kunnen we gemakkelijk op voorhand of ter plekke reserveren.

Koffiechampignons

De hipsten onder ons zijn al lang op de hoogte, maar wie nog niet de link tussen koffie en champignons kent: head’s up! Het overgebleven koffiedik van al die cafeïne booster shots die we nodig hebben, zijn de ideale voedingsbodem om oesterzwammen te kweken. Dankzij de kalium en magnesium in de koffie, groeien onze zwammen vlotjes, gewoon hier op kantoor! Dat oogt mogelijk momenteel nog een beetje vreemd, maar het is alvast een eerste test om te zien voor welke groentjes we zelfvoorzienend kunnen zijn.

What’s in the booox?
Nu nog een beetje vreemd, maar binnenkort heerlijke oesterzwammen!

Woensdag dikke-truiendag

Sinds februari zetten we elke woensdag onze verwarming af. Haal de truien maar boven, dekentjes in de aanslag en thee’kes op heet. Of we dat ook tijdens de wintermaanden kunnen volhouden, wordt ongetwijfeld een hete aardappel om te bespreken … Maar elke bespaarde graad is iets waard.

Freezing Cold Weather GIF

Lokaal en fris

We vervangen de helft van ons traditionele frisdrankgebruik door het lokale, Belgische Ritchie. Want lokaal = duurzaam! Bovendien bevatten de dranken geen synthetische toevoegingen, maar werken ze met ruikerriet. We like!

Earth Day - Ritichie limonade
(c) Ritchie

Up next?

Wereld fietsdag! Op 3 juni is het wereld fietsdag en dat lijkt ons de ideale gelegenheid om onze duurzame belofte kracht bij te zetten door onze waggie een keertje op stal te houden en éénder welk ander vervoersmiddel van onder het stof te halen. Stay tuned!

Het zijn maar enkele kleine stapjes die we nemen binnen RMDY en op Earth Day graag in de kijker zetten. Maar we hopen daar nog vele andere stapjes aan toe te voegen, klein én groot.