6 Handige WordPress plug-ins

WordPress Plug-ins: geen enkele WP-developer kan er om heen. Het stukje software dat je “inplugt” in de website voegt nieuwe of extra functionaliteiten toe en geeft je vaak meer creativiteit en mogelijkheden. Maar hoe kies je de juiste plug-in in die zee van opties? We vroegen een lijstje aan onze senior WordPress developer Birger!

credit card website GIF by WordPress.com

Birger: “Zelf probeer ik altijd het aantal gebruikte plug-ins tot het absolute minimum te beperken. Ze zorgen namelijk voor een soort afhankelijkheid van de originele developer(s) omdat plug-ins in vele gevallen geüpdatet moeten worden om compatibiliteit met de nieuwste WordPress versies (en eventueel gebruikte thema’s of andere plug-ins) te garanderen. Iets wat helaas niet altijd evident of vanzelfsprekend is.”

Birger: “Sommige plug-ins zijn echter zo handig of voegen een leuke functionaliteit toe dat wij ze bij RMDY toch gebruiken op projecten, in functie van de klant zijn noden. Hieronder een lijstje van enkele voor de hand en minder voor de hand liggende keuzes.”

Birger Eelen, WordPress Developer @ RMDY

1. Post Types Order

Een handige plug-in waarmee je berichten van verschillende types door middel van drag and drop eenvoudig kan sorteren. Dat is vooral handig voor de eindgebruiker omdat die op een snelle en visuele wijze de rangschikking van vb. blogberichten, jobs, projecten … kan aanpassen.

Check de plug-in hier

2. W3 Total Cache

Er bestaan heel veel cache plug-ins met elk gigantisch veel mogelijkheden. Daarom kiezen we bij RMDY voor W3 Total Cache: een plug-in die enerzijds bijzonder veel mogelijkheden biedt ‘out of the box’, anderzijds aansluit bij onze set-up mix van server en (zelfontwikkelde) websitethema’s.

Check de plugin hier

3. WooCommerce

WooCommerce is de logische keuze voor het toevoegen van eCommerce-functionaliteiten aan je website. Door de uitgebreide documentatie, eenvoudig gebruik en eindeloze uitbreidingsmogelijkheden (met code en/of plug-ins) kan dit platform gebruikt worden voor vrijwel elke webshoptoepassing, van groot tot klein!

Check de plugin hier

4. WordPress Multilingual WPML

De WordPress Multilingual plug-in is zeker niet mijn meest favoriete, maar wel de meest uitgebreide als je een meertalige website wil. Een meertalige website is nog steeds een onderschatte en tijdrovende besteding en duurt altijd langer dan gedacht. Hence deze plug-in.

Check de plugin hier

5. Verander wp-login.php

Een heel kleine plug-in met een heel specifiek doel: het veranderen van de standaard admin-pagina (“/wp-admin”) naar een aangepaste URL (vb. /loginopdebackend) Deze functionaliteit is ook bij andere beveiligingsplug-ins opgenomen, maar deze plug-in blinkt uit in eenvoud en gebruiksgemak.

Check de plugin hier

11 Best WordPress Login Page Plugins (Secure & Customizable)

6. Force Regenerate Thumbnails

De Force Renegerate Thumbnails plug-in is enorm handig tijdens de developmentfase van websites. Wanneer je de afmetingen of verhouding van afbeeldingen moet aanpassen in functie van designwijzigingen, kan je hiermee in bulk afbeeldingen van formaat wijzigen voor gebruik als thumbnail, klein formaat, groot formaat, high res …

Check de plugin hier

Samen strategie uitwerken?
Digitaal project aangaan?
Of bij ons komen werken?

Contacteer ons en
wij beantwoorden graag
al je vragen!

RMDY NV
Veldkant 35A
2550 Kontich

T: +32 3 450 86 42
E: info@rmdy.be