Videomarketing, AR en VR voor Diagnose Car

DM Case: RMDY x Diagnose Car

Nadat RMDY en Diagnose Car eerder de handen in elkaar sloegen voor EV’nAR, een Augmented Reality app, betrok Diagnose Car naast ons AR/VR team ook het Digital team in hun missie. Daar legden ze de vraag voor videomarketing neer. Of dat was alleszins het antwoord nadat er samen met Diagnose Car gekeken werd wat de doelstellingen en de mogelijkheden waren.

HEB JE EV’n(AR) VOOR MIJ?

Die vraag kwam niet van Frans Bauer. Wel van Diagnose Car, een onderwijsproject dat de opleiding automechanica van veiligere, meer efficiënte en goedkopere oplossingen wil voorzien. En dat met innovatieve technologieën in plaats van oude wagens te gebruiken. En daarvoor kwamen ze in 2019 bij RMDY aankloppen.

Innovatieve technologie? Dat klonk uiteraard als muziek in onze oren! En dus ging ons AR/VR team aan de slag met een analyse van alle mogelijkheden. Het resultaat? Een Augmented Reality (AR) app met HoloLens! Hoe dat allemaal in z’n werk ging, lees je van A tot Z in de case die we hierover eerder schreven.

Explainer video: Diagnose car x RMDY

SPARRINGPARTNER ROND MARKETING

Toen Diagnose Car ‘iets rond marketing’ wilde doen, kwamen ze bij ons Digital team terecht voor een sparringpartner naar de juiste oplossing. Hun vraag? Inzetten op de zichtbaarheid van de AR-app EV’nAR binnen hun netwerk van scholen en partners. Daarnaast stonden er een aantal essentiële activiteiten gepland tijdens het autosalon waarmee ze nadien ook graag naar buiten wilden treden.

STRATEGISCHE VIDEOMARKETING FOR THE WIN

En zo kwam Diagnose Car dus niet enkel bij RMDY terecht voor een AR-oplossing op maat, maar ook voor een strategische oefening die eindigde in videomarketing.

Die oplossing ontstond na een strategische oefening, waarbij de doelstellingen van Diagnose Car zorgvuldig werden afgewogen ten opzichte van het beschikbare budget. Daaruit bleek dat de geleverde inspanningen meer zouden opleveren in de vorm van social media video die daarna ook nog breder inzetbaar is dan een reeks eenmalige social media posts in de aanloop naar en het kielzog van het autosalon.

En zo klopten we uiteindelijk af op de creatie van twee social media video’s:

  • een bedrijfsvideo voor het autosalon die meer duiding geeft over Diagnose Car, de Augmented Reality app, de samenwerking met RMDY en hoe je dit kan beleven op het autosalon;
  • en een aftermovie van de activiteiten van Diagnose Car op het autosalon, specifiek gericht op het netwerk en de partners van de organisatie. 

EXPECT … WAT JE MAG VERWACHTEN

Wanneer het over videomarketing gaat en de inspanningen die je daarvoor levert, is het belangrijk je resultaten te kaderen binnen de juiste verwachtingen. En los van inhoudelijke verwachtingen, moet je natuurlijk ook rekening houden met: het beschikbare budget en de strategische keuzes die we daarrond maakten.

In dat opzicht leek het ons beter voor een duurzame oplossing te gaan in de vorm van LinkedIn-video, dan ons toe te spitsen op een meer vluchtige communicatiecampagne op social media. Zo leverden we een product op dat ook bruikbaar is op langere termijn.

Daarnaast baseren we onze inspanningen altijd op het SEE-THINK-DO-CARE marketing model. Voor deze case sprongen er twee fases uit waarop we verder bouwden met de video’s:

  • SEE: we maakten zowel de AR-app van Diagnose Car als hun aanwezigheid op het autosalon zichtbaar binnen hun netwerk van partners en scholen.
  • CARE: we zoomden in op de bestaande samenwerkingen van Diagnose Car en hun partners, maar ook die van Diagnose Car en RMDY. Op deze manier betrek je meerdere partijen en verbind je hun netwerken. Gevolg? Meer visibiliteit voor de producten of services van alle partijen.

En dan… de eindproducten!

  • Een explainer video (zie hierboven) rond Diagnose Car en RMDY herwerkten we een tikkeltje vanuit RMDY-standpunt om onze AR/VR expertise te showcasen. Voor Diagnose Car leverden we deze video op zonder de samenwerking te belichten en met meer focus op hun missie.
  • Voor de tweede video (aftermovie), trokken we met onze camera naar het autosalon en waren we getuigen van een aantal partnerevents die we op hun beurt op beeld vast konden leggen.

Bekijk hieronder de aftermovie 👇

Aftermovie: Diagnose Car op het Autosalon 2023

CROSS-TEAM GROW & GLOW

We make our clients grow and glow. Dat is ons uitgangspunt: onze klanten zo volledig mogelijk ondersteunen door middel van digitale ervaringen. Voor Diagnose Car startte dat  initieel met een innovatietraject vanuit het AR/VR team, en werkten we nadien verder met digitale en videomarketing. Vanuit die cross-team dynamiek mikken we op de beste resultaten en een duurzame klantrelatie.

Ook een strategische partner nodig voor je digitale oplossingen?

Stuur ons een mailtje en
let’s talk!

RMDY NV
Veldkant 35A
2550 Kontich

T: +32 3 450 86 42
E: info@rmdy.be