De nieuwe app van Het Nieuwsblad: better, faster, stronger

Het Nieuwsblad lanceerde begin maart 2022 een nieuwe app: nieuw design, overzichtelijker menu en op technisch vlak sneller en stabieler. En wie gebruiksvriendelijkheid en mobile development zegt, zegt RMDY. 😉

Mediahuis, het internationale mediabedrijf achter Het Nieuwsblad, ontwikkelt binnen hun Technology & Product Studio-team zelf de apps van al hun mediamerken. Sinds 2015 ondersteunt RMDY dat team in het ontwikkelen en onderhouden van alle nieuwsapplicaties. Daarnaast bouwen we mee aan een gloednieuw app-platform. Het is op dat app-platform dat Het Nieuwsblad onlangs hun gloednieuwe app lanceerde.

Let’s recapp

Mediahuis werkt al langer met een app-platform waar alles op draait. Alleen was dat een Xamarinplatform zonder veel ruimte om grote features te programmeren. Enkele jaren geleden werd beslist om een nieuw platform volledig vanaf nul native te programmeren in iOS en Android. Lees in ons vorig artikel meer over deze opbouw.

Better, faster, stronger

De nieuwe app van Het Nieuwsblad is dus beter, sneller en stabieler. En dat is vooral door de nieuwere technologie zegt Thomas D’Haen, mobile developer bij RMDY: “Ik ben al langer bezig met de transitie van de Xamarin naar de native apps binnen Mediahuis, de release van de nieuwe app van het Nieuwsblad is daar nog maar een deeltje van. Er zullen nog vele andere brands binnen Mediahuis volgen. Concreet hebben we de app op het nieuwe platform geprogrammeerd en ook nieuwe artikelcomponenten gemaakt om daarin te gebruiken. Ik hield me voornamelijk bezig met iOS-development.”

Naast technische verbeteringen, werd er ook gefocust op een opfrissing van het design en een eenvoudiger menu en zoekscherm.

mockup van nieuwe app het nieuwsblad
(c) Het Nieuwsblad

“Maar daar stopt het niet”, vertelt Thomas. “We blijven verbeteringen toevoegen op basis van input van gebruikers. Gezien ook andere apps in de toekomst op het platform komen, is het belangrijk om die allemaal zo performant en gebruiksvriendelijk mogelijk te krijgen. De ontwikkeling is dus geen losstaand gegeven, maar iets dat we voortdurend zullen optimaliseren.”

De nieuwe app kan je checken op iOS en Android.