Anna Pops: 360°-video uit zijn kinderschoenen

Anna Pops klopte bij RMDY aan voor extra winkelbeleving online die de fysieke winkelervaring benadert. Maar hoe trek je een bezoeker zo realistisch mogelijk digitaal je winkel binnen? Op die vraag had ons AR/VR Team een passend antwoord in de vorm van 360°-video.

Wat je zelf doet, doe je beter

“Wat hebben we te verliezen?” dachten Tina en Filip toen ze in 2012 aanvankelijk kleinschalig met Anna Pops startten. Zoals veel ondernemers werden ze gedreven door een zeer tastbare nood. “We hebben zelf kinderen en vonden in Aalst geen kinderschoenen naar onze smaak.” Onder het motto “wat je zelf doet, doe je  beter” is Anna Pops ontstaan. Oorspronkelijk als hobby, maar intussen is de winkel uitgegroeid tot een referentie op zowel modevlak als qua ondernemerschap.

Het verhaal van Anna Pops

Onder het motto “wat je zelf doet, doe je beter” is Anna Pops ontstaan.

Tina Daems, co-owner Anna Pops

Anna Pops

Het verhaal van Anna Pops omschrijven ze zelf als volgt: “Anna Pops is sinds 2012 de vertaling van de drang naar kwalitatieve en originele schoenen. In 2017 wordt dit verhaal aangevuld met kinderkleding met lef. Unieke en duurzaam geproduceerde stukken staan centraal in de samenstelling van onze schoenen- en kledingcollectie. We zijn geen voorstander van massaproductie. Enkel mode die op een bewuste manier gecreëerd wordt, krijgt hier een plaatsje.”

Anna Popped

“We zijn gestart op een bijzonder kleine oppervlakte met een klein aanbod. Het geld dat we verdienden met de stock die we verkochten, investeerden we altijd opnieuw. Zo zijn we stelselmatig gegroeid.” Zegt Tina Daem, mede-bezieler en -oprichter van de winkel. Oorspronkelijk werkte Tina nog deeltijds aan de Stad Aalst, maar op een bepaald punt stapte ze voltijds in de zaak. “Na verloop van tijd kochten we een tweede pand als uitbreiding van de winkel en extra stockage voor onze producten. Wanneer we ook de nood voelden naar kinderkledij, zijn we uiteindelijk uitgebreid.

Aanbod kinderkledij van Anna Pops

Eigenheid en service

360°-video van de winkel

Eén van de zaken die Anna Pops onderscheidt is ongetwijfeld de look and feel. Tina en Filip hebben van bij het begin geïnvesteerd in de nood om origineel te zijn. “Je moet uniek zijn als je geen spullen wil verkopen die je na drie klikken online ook terugvindt” beaamt Tina. Zo trekt Anna Pops modebewuste klanten aan die weten waarvoor ze naar Aalst komen. Naast die bewuste keuze in aanbod en cliënteel is de service die Tina en Filip bieden een andere sterkte. “We werken enorm aan de winkelbeleving, waarin we onze klanten willen ontzorgen. Naast schoenen vind je bijvoorbeeld ook kleding en accessoires voor kinderen. Zo kan je in één winkelbeurt je kind kleden, verlies je niet teveel tijd en is het de moeite waard om naar Aalst te komen. Sinds kort komen ook de vrouwen aan hun trekken met het aanbod dameskleding.”

Waar wrong het schoentje?

Anna Pops is bij het opstarten van hun winkel meteen met een online verhaal gestart. Daarbij zetten ze enorm in op de visualisatie van de zaak en de producten. Dat sluit aan bij de eigenheid en service die ze hun klanten bieden. Toch zochten Tina en Filip nog meer naar die beleving van op afstand. Daarbij zat de hulp van RMDY als gegoten.

AP x RMDY

Het vernieuwde aanbod van RMDY sluit namelijk perfect aan bij de behoefte van Tina en Filip. Daarnaast delen RMDY en Anna Pops een aantal gemeenschappelijke waarden, waardoor er inhoudelijk meteen ook een nauwe match was.

Virtuele visualisatie

Anna Pops hecht veel aandacht aan social media, maar ook naar branding en lay-out. Die visualisatie van het aanbod is belangrijk voor Tina en Filip. “Helaas benadert dat nooit volledig de fysieke winkelervaring en dus zochten we daar nog iets extra voor.”

Gemeenschappelijke waarden

De service die Anna Pops, volledig op maat van haar klanten wil aanbieden, herkent RMDY volledig vanuit hun waardepatroon. Vanuit een breed aanbod aan expertises zoeken we samen met de klant wat de beste oplossing is voor hun behoefte in plaats van meteen een specifieke technologie op te leggen. In dit geval was het antwoord een 360°-video tour. Op die manier koppelden we de fysieke winkelbeleving meteen aan je online webshop, waardoor er nog een extra laag komt te liggen op het commerciële aanbod van Anna Pops. Op die manier werken we altijd doelgericht voor onze klanten met een grote focus op het resultaat.

Refcase Anna Pops Waarden RMDY

The right fit

We kozen voor 360°-video om in te spelen op de fysieke winkelbeleving, maar met de voordelen van enkele digitale oplossingen. Maar wat houdt een 360°-video tour juist in?

360°-video

Ons digitale doen en laten heeft het afgelopen anderhalf jaar een fiks duwtje in de rug gekregen. Daardoor zijn we frequenter gebruik gaan maken van de mogelijkheden om ook remote te werken en leven. 360°-Video is één van die mogelijkheden die jouw bedrijf of onderneming vanaf afstand enkele extra mogelijkheden biedt op het vlak marketing, sales, klantenbinding of out of the box creativiteit.

3 Voordelen van 360°-video

  • 360°-video tour: toon je werkomgeving, productieproces of bouwwerf aan je klanten of stakeholders door middel van één vrijblijvende link in plaats van een fysiek bezoek met alle afspraken van dien. Of het nu gaat om een rondleiding op je bedrijf, werf, winkel, site, … Bolleke brengt alles nauwkeurig in beeld. Zo is het beschikbaar voor iedereen.
  • Next level webshop: nodig jouw klanten uit in jouw winkel vanuit hun woonkamer of keuken. Etaleer je producten meteen met de juiste informatie, extra content en een link naar de webshop voor een volledige virtuele koopervaring.
  • Think out of the box (in een cirkel): gebruik 360°-video voor uitdagende creatieve concepten zoals een digitale cityguide, museumtour of rondleiding in een nieuwe woning. Maar even goed voor creatieve concepten als videoclips of uitdagende digital content.

In de praktijk?

De mogelijkheden van 360°-video sloten quasi perfect aan bij de vraag van Anna Pops met betrekking tot meer winkelbeleving. Wanneer we een 360°-videotraject opstarten gebeurt dat steeds volgens dezelfde stappen.

  • Stap 1: we denken samen na over wat jij in beeld wil brengen
  • Stap 2: we komen ter plekke en laten Bolleke zijn ding doen. Afhankelijk van de grootte van het project duurt dit ongeveer een halve tot een volledige dag.
  • Stap 3: we stitchen alle geschoten beelden tot een volledige 360°-tour. Op basis van de eerste stap en de behoefte van de klant voegen we daar nog extra content aan toe zoals voice overs, video of andere grafische elementen. Die itereren we tot de klant tevreden is van het resultaat.
  • Stap 4: we creëren jouw 360°-video en leveren het eindresultaat af in een handige link die je eender waar kan delen met je doelpubliek.

Toepassing

“Met het resultaat gaan we sowieso op de website aan de slag” vertelt Tina. “We willen dit integreren in onze winkelbeleving en herhaaldelijk opnemen op onze sociale mediaplanning. Zo maken we van de 360°-tour een terugkerende marketinginspanning. Daarnaast willen we proberen om de fysieke branding van de winkel overeen te laten komen met de online beleving.”

Nadelen?

In dat laatste punt schuilt nog wel een kleine uitdaging merkt Tina op. “Onze winkel verandert voortdurend. Dat heeft natuurlijk te maken met nieuwe collecties, solden, een ander aanbod of frisse ideeën die we willen integreren. Dat maakt dat een oudere 360°-video mogelijk niet meer volledig representatief is. We kijken nu samen met RMDY hoe we dat kunnen oplossen.”

“360°-video sluit volledig aan bij de vraag van Anna Pops rond meer online winkelbeleving. Maar ook voor andere zaken of initiatieven biedt 360°-video enorm veel mogelijkheden. Voor projecten die snel veranderen zoals een winkel zijn er ook enkele uitdagingen. Daar zijn we niet blind voor, dus denken we mee na over potentiële oplossingen. Die bieden we aan in de vorm van voice overs, extra content zoals tekst of video die wat extra duiding geeft of eventueel een soort recurrent model van opname. Zo staan we de klant bij in zijn of haar behoefte.”

Riens Van Nuffelen, contentstrateeg RMDY

Alles op maat?

“Wat ik straf vond aan de 360°-video opnames is dat je als online bezoeker op de punten kan gaan waar jullie de opnames hebben gemaakt. Zo loop je als websitebezoeker eigenlijk hetzelfde traject als jullie gedaan hebben en kan je volledig rondkijken in de winkel. Zo verwacht ik dat je de winkel als bezoeker kan zien zoals hij in het echt is.” zegt Tina over ons bezoek met Bolleke aan Anna Pops.

De voordelen van 360°-video

  • Klantenbinding: door middel van 360°-video leggen we een extra laag op de visualisatie van de winkel en de producten. Op die manier verhogen we ook online de winkelbeleving en benaderen we een fysiek winkelbezoek. 
  • Marketing: de link die we meegeven,  kan je delen op socials, je website of in je nieuwsbrief. Zo kan je de 360°-opname eenvoudig verspreiden en delen met je doelgroep.
  • Sales: we koppelen je webshop rechtstreeks aan de 360°-videotour. Zo kunnen bezoekers online door de winkel kuieren en rechtstreeks de juiste productinfo vinden.

Grow & Glow

Zoals gezegd, zijn we niet blind voor eventuele nadelen. Je botst als winkelhouder of bedrijfseigenaar op een zekere mate van vernieuwing die je van tijd tot tijd moet doorvoeren. Desondanks zijn we overtuigd dat we voldoende kennis en expertise in huis hebben om dat op te lossen zodat dit geen struikelblok hoeft te zijn. 

Zo is het 360°-traject dat we voor Anna Pops hebben gedaan een mooi voorbeeld van een oplossing op maat van de klant.