Web make-over voor Exsertus

Een nieuw likje verf en een fris jasje, dat is waar Exsertus voor ging toen ze aanklopten voor een nieuwe website. Het software developmentbedrijf is één van onze zusterbedrijven binnen Bluu en had nood aan een make-over op digitaal vlak. Say no more!

Een likje verf is te gemakkelijk gezegd; eigenlijk stripten we het een volledige interieur. Onze UX-designer Wim creëerde een nieuw logo en huisstijl, inclusief ander kleurenpallet. Met de nieuwe brand guidelines in de ene hand en de reeds bestaande content in de andere, ging hij aan de slag met wireframes en het ontwerpen van de effectieve lay-out van de webpagina’s. Belangrijk voor Exsertus was dat hun offering duidelijk in het oog moest springen, op eender welk toestel of browser.

Ook belangrijk? Responsiviteit, performantie en vrijheid in aanpassen. Dat is een job geschreven op het lijf van onze webdeveloper, Birger!

Omdat we bij RMDY niet zo houden van kant-en-klare templates, bouwen we onze WordPress websites steeds op maat. Voor Exsertus gingen we aan de slag met een custom template en talloze bouwblokken, de Gutenberg-editor zorgt ervoor dat het achteraf allemaal manageable en aanpasbaar is voor de klant. Zo zijn werkelijk alle elementen aan te passen qua kleur of tekst, zoals de accolades bovenaan de homepage. Werkelijk alles in de website, tot de afbeeldingen en iconen toe, werden volgens de nieuwste technieken geoptimaliseerd zodat de performantie en gebruikerservaring optimaal zijn.

Dan de responsiviteit. Naast responsive design, combineren we ook liquid design. Het resultaat is een heel gebruiksvriendelijke website die bv. bij het resizen naar een smartphone op verschillende plekken een extra button of uitklapbaar menu krijgt om het overzichtelijk te houden voor de gebruiker.

De finale interieurmake-over werd met groot enthousiasme onthaald! Exsertus zal zelf volledig in de driver’s seat blijven qua tekstuele en visuele aanpassingen, RMDY onderhoud de technische kant. En zo zorgen we ervoor dat onze klanten growen en glowen. 😉

Check het resultaat hieronder en op de website van Exsertus zelf.

Ook meedoen aan ‘extreme make-over: web edition’?
We bekijken graag je project!