Voor de vroege beslissers: al 7 stageplaatsten beschikbaar voor het nieuwe academiejaar

RMDY RMDY
12 September, 2018

Voor lagere en secundaire scholen is de eerste week van het schooljaar alweer voorbij. Hogescholen en Universiteiten beginnen er ook snel genoeg aan. Wat is je plan? Rustig op gang komen of leg je er meteen de pees op?

Uiteraard doe je waar je je goed bij voelt. Wij spelen alvast kort op de bal: een zestal van onze stageplaatsen staan al open. Het aanbod is nog niet volledig maar we beginnen er vroeg aan. Omdat we graag en veel werken met stagiairs en we bieden hen ook geregeld een eerste job aan.

Snel beslissen kan, enerzijds ben je voor op de stress om lastminute een stageplaats te versieren en je kiest meteen het interessantste onderwerp. Twee vliegen in één klap dus.

Voor welke opdrachten kan je bij ons aankloppen?

Er staan al zeven stageopdrachten open. Telkens kom je in één van onze divisies terecht voor een periode van om en bij de twaalf weken waarin we je intensief opvolgen, ervoor zorgen dat je daadwerkelijk bijleert en we bekijken je stage als een project. Zo leunt je stageperiode zo nauw mogelijk aan bij een echte werkervaring.

We stellen onze stages kort even aan je voor. Volledige informatie vind je in de stageopdrachten die je voor elk van deze stages kan downloaden.

Stages bij Stacked

Bij Stacked vind je onze webexperten. Met een passie voor web - en meer bepaald voor JavaScript - verzorgt Stacked de webtoepassingen van onze klanten. Progressieve webapplicaties, responsieve website of een hybride mobiele app: Stacked zorgt ervoor!

Zonnekamp VZW beheersportaal

De non-profit organisatie VZW Zonnekamp organiseert jaarlijks een zomerkamp voor mensen met een fysieke en/of mentale beperking en doet dit reeds 36 jaar. Elk jaar gaan ze van 31 juli tot en met 11 augustus op kamp en zorgen ze voor een onvergetelijk vakantie voor de kampleden. Het organiseren van zo’n kamp vraagt veel voorbereidingen en brengt veel papierwerk met zich mee.
Om het versturen van brieven tot een minimum te beperken, wil Zonnekamp een digitaal portaal waar het deze zaken kan beheren. De applicatie dient om leden en leiding de mogelijkheid te bieden om hun gegevens te beheren, evenementen aan te kondigen met de mogelijkheid tot inschrijven, voorkeuren aan te vinken,... De applicatie moet in een webomgeving draaien en moet snel en eenvoudig gebruikt kunnen worden.
 
 

Stages bij Cozmos

Cozmos is onze native mobile divisie. Met mobiele toepassingen in iOS, Android of React Native bouwen ze mee aan de mobiele toekomst van hun klanten.

Binnenhuis-navigatie met Estimote en React Native

In deze stageopdracht ontwikkel je een Proof of Concept om binnenhuis-navigatie
toe te staan op basis van Estimotes. Via een webinterface laad je één of meerdere grondplannen, afhankelijk van het aantal verdiepingen, in. Waarop points of interest worden ingegeven.
Wanneer iemand het gebouw bezoekt, kan hij/zij naar een bepaalde point of interest of naar een geselecteerde positie in het gebouw navigeren. De bezoekers gebruiken voor de navigatie een app waarvoor we React Native willen gebruiken. Je zal dus eveneens een plugin moeten ontwikkelen die de Estimote SDK beschikbaar stelt aan React Native toepassingen.
 
 

Slim reservatiesysteem in React Native

Deze stageopdracht draait om een realtime reservatiesysteem voor beschikbare faciliteiten als (sport)terreinen, flexwerkplekken, parkeerplaatsen, … Mensen die van bepaalde faciliteiten gebruik willen maken, kunnen ze reserveren via een webbrowser en een mobiele app.

Daarnaast willen we op basis van Estimotes monitoren of een persoon die een bepaalde faciliteit heeft gereserveerd, deze ook effectief gebruikt. Een uitdaging binnen de stageopdracht is dan ook om een plugin te ontwikkeling die de Estimote-functionaliteit beschikbaar stelt aan React Native toepassingen.
 
 

Orderpicking framework wearables

Recent is er een toenemende interesse voor het gebruik van augmented reality technologieën en smart glasses om orderpicking-processen te optimaliseren. Binnen deze uitdagende stageopdracht is het de bedoeling om een herbruikbare framework te ontwikkelen waarop toepassingen worden ontwikkeld voor orderpicking.
Hoewel er specifieke vereisten zijn per klant, kent orderpicking ook generieke obstakels waarbij bepaalde requirements relevant zijn voor alle klanten. Het is de bedoeling om vanuit het herbruikbare framework een Proof of Concept te ontwikkelen waarin de augmented reality functionaliteit wordt aangeboden via een Vuzix M300 smart glasses, die op basis van Android werkt.
 
 

Inschattingstool fixed price projecten

Traditioneel is softwareprojecten inschatten een moeilijk proces. Een prijsofferte opstellen op basis van foutieve tijdsinschattingen heeft een significante impact op het verloop van het project. Deze stageopdracht hoopt dit probleem op te lossen.

Het doel van deze stage is dan ook om een tool te ontwikkelen die inschatten vereenvoudigt en automatiseert. Door loggegevens van gelijkaardige features uit het verleden te analyseren willen we inschatten in hoeveel tijd een nieuw project kan worden opgeleverd.
 
 

CV Tool

Binnen Contribute Group, de IT-cluster waartoe RMDY behoort, wordt een tool gebruikt waarin consultants hun opgedane ervaringen en skills kunnen invoeren om van daaruit een uniforme CV te genereren. We merken echter dat de tool geen ideale user experience biedt en dat de discipline bij medewerkers vaak ontbreekt om nieuwe ervaring toe te voegen.

Enkele jaren geleden besloten we om een eigen tool te ontwikkelen die de CV-functionaliteit in een aantrekkelijker jasje steekt. Ondanks de verbeteringen blijft de functionaliteit beperkt en is het geheel vatbaar voor een grondige update. Het doel van deze stageopdracht is dan ook om de vernieuwde stagetool uit te breiden om nauw aan onze behoeften aan te sluiten.
 
 

Stages bij 3factr

3factr is dé referentie in mobile Xamarin development. Een gepassioneerd team dat kwalitatieve mobiele applicaties ontwikkelt en inzet op een A-tot-Z aanpak in hun softwarefactory.

Tech Dive App

RMDY organiseert tweemaandelijks technische sessies over diverse topics onder de naam Tech Dive. Om deze sessies toegankelijker te maken willen we tijdens deze stage een Tech Dive App ontwikkelen.
De app geeft een lijst weer van de volgende Tech Dive data en een detailscherm voor elke sessies. Door detailschermen als favoriet te markeren kan een gebruiker een persoonlijk schema samenstellen. Daarnaast willen we de app nog met verschillende andere features uitbreiden.
 
 


Op dit moment heb je dus een ruime keuze aan stageopdrachten die zich met mobiele technologieën bezighouden. Uiteraard volgen onze andere divisie ook nog met eigen opdrachten. Heb je jouw stage al gezien? Aarzel dat niet om contact op te nemen. Of heb je zelf een idee? Uiteraard hebben we er oren naar, laat iets weten en we bekijken samen hoe we je stage vormgeven.
 
 
Contacteer ons