Uniek partnership: RMDY slaat de handen in elkaar met scale-up NSX

RMDY RMDY
5 September, 2018

NSX, spin-off van de Universiteit Antwerpen die de Normalized Systems theorie praktiseert, en RMDY gaan een duurzaam partnership aan om toekomstbestendige applicaties te bouwen. “Onze fijnmazige back-endoplossing sluit naadloos aan op de user-centered front-end expertise van RMDY. Het zou zonde zijn om onze krachten niet te bundelen.”, vertelt An-Katrien van NSX. Wat maakt dit partnership zo uniek? Ontdek het in dit artikel.

Normalized Systems, fijnmazige back-endoplossingen, NSX … hoor je het in Keulen donderen? Dat is best begrijpelijk. Daarom geven we een woordje uitleg over onze partner NSX en hoe haar baanbrekende methodiek rond evolueerbare software een antwoord biedt op onze complexe, geconnecteerde wereld van vandaag.

NSX ontwikkelt software die eeuwig jong blijft

“Hij maakt licht, zonder gas of vuur, goedkoper dan olie”, schreef dagblad The New York Herald toen Thomas Edison de gloeilamp uitvond. Hij ontketende niet alleen de komst van elektriciteit, maar ontwrichtte tal van sectoren met zijn uitvindingen.

Vooruitgang is van oudsher deel van onze cultuur. Technologiegiganten en disruptors zoals Google, Apple, Amazon, Spotify of Uber zijn de Edisons van vandaag. Bedrijven en industrieën hebben meer dan ooit nood aan systemen die de evolutie van onze complexe, geïntegreerde (technologie)wereld kunnen volgen.
Na tien jaar wetenschappelijk onderzoek door professor Jan Verelst en professor Herwig Mannaert aan Universiteit Antwerpen heeft scale-up NSX een antwoord klaar.

“Vandaag is de complexiteit van applicaties vaak niet te overzien. Een wijziging aan één component kan onmiddellijk een nefaste impact hebben op de rest van de applicatie. Zo’n gevolgschade wordt ook een combinatorisch effect genoemd. De Normalized Systems theorie bewijst dat je door software op een zeer fijnmazige, modulaire manier te structureren, combinatorische effecten elimineert en je evolueerbare software ontwikkelt. NSX brengt deze theorie in de praktijk als back-end ontwikkelaar. Omdat onze back-end zo modulair en aanpasbaar is, kunnen we met eender welke front-end communiceren.”, verduidelijkt An-Katrien, Delivery Operation Manager bij NSX.

Front-end en in het verlengde daarvan de visuele laag erbovenop is echter niet het speerpunt van NSX. Dit is waar RMDY in beeld komt.

RMDY biedt NSX een gebruikersperspectief

“In september 2017 kwam ik in contact met NSX via een gezamenlijk project voor Digipolis Antwerpen, een organisatie die de digitale dienstverlening van Stad Antwerpen verzorgt. Op dat moment ontwikkelde NSX een webapplicatie voor Digipolis, maar de visuele laag ontbrak. RMDY heeft toen de UX en het design voor haar rekening genomen. Ik wist meteen dat dit niet de laatste samenwerking zou zijn.”, aldus Joris Uytterhaegen, founding partner van RMDY.

Vandaag blijft het partnership tussen RMDY en NSX groeien, en de samenwerking zal volgens An-Katrien alleen maar intenser worden. “Gebruikers zien niet wat er achterliggend in een applicatie gebeurt. Ze willen in eerste instantie dat die gebruiksvriendelijk en intuïtief is, waardoor de vraag vanuit het gebruikersperspectief veel groter is dan vanuit het back-end perspectief. Daar ligt echter onze focus niet, maar RMDY vult die perfect in op een pragmatische en no-nonsense manier.” Ook voor RMDY is NSX van onschatbare waarde. “Bij RMDY streven we naar maatwerk voor onze klanten, de oplossing komt voor de technologiekeuze. Dankzij de back-endoplossingen van NSX die met ieder front-end framework kunnen communiceren, kunnen we onze klanten technologie-onafhankelijk blijven adviseren. Of de front-end nu in Angular, React of Vue.JS is geschreven, de back-end van NSX makes it work.”, vertelt Joris.

Een uniek partnership met toekomst

Je hoort het: RMDY en NSX zijn bijzonder complementair. Dankzij het partnership realiseren we totaalprojecten die nood hebben aan zowel front-end, back-end als UX en design. Vandaag bewijzen we dit met onze inspanningen voor Digipolis Antwerpen.

Momenteel zijn we volop bezig aan twee applicaties. Een webapplicatie die subsidiebeheer voor Stad Antwerpen op provinciaal, federaal en europees niveau mogelijk maakt en een takenapp “A to do” waarmee alle stadsdiensten hun to do’s kunnen managen. RMDY verzorgt de UX en de front-end, NSX staat in voor de back-end van de applicaties. Uiteraard stopt onze samenwerking hierna niet. “NSX is een versterking voor ons team. Hun methodieken en oplossingen zijn steeds future-proof en challenging op technisch vlak. Het potentieel in dit partnership is enorm.”, vertelt Joris.

To be continued …
Contacteer ons