RMDY en BME willen logistieke productiviteit verhogen door nieuwste technologie

RMDY RMDY
18 July, 2018

De productiviteit van magazijnmedewerkers verhogen. Dat was het uitgangspunt voor een nieuw, innovatief onderzoek rond handsfree orderpicken met de M300 smart glasses van Vuzix Corporation. Kan augmented reality de productiviteit van magazijnmedewerkers verhogen? Is handsfree orderpicken realistisch met een AR smart glasses?

Die vragen leiden tot het onderzoek én een structureel partnership tussen RMDY en logistieke dienstverlener BME.

 

Zoektocht naar efficiëntie leidt tot innovatie

Momenteel gebeurt orderpicken bij BME met een scanner. Maar wat als je die vervangt door een smart glasses die geconnecteerd is met de database voor stockbeheer? Dan kunnen orderpickers handsfree de barcode van het product scannen. Is dat efficiënter dan de huidige manier van werken? Verhoogt het de productiviteit van magazijnmedewerkers? Of is de technologie nog te jong? BME en RMDY slaan de handen in elkaar en starten een onderzoek.

 

 

Opmerkelijke aanpak: logistiek verenigd met nieuwe technologie

Op de markt bestaan vandaag al enkele toepassingen met smart glasses, zelfs binnen de logistieke sector. Daniel Ciccodemarco, Managing Director van BME, zegt daarover:

We merken echter dat die toepassingen nog te beperkt zijn. Innovatie is pas succesvol als ze een meerwaarde biedt voor het bedrijf, de werknemer en de klant. Daar streven we naar.”

Bij RMDY geloven we sterk in de co-creatieve aanpak, nl.: het partnership tussen de logistieke praktijkervaring van BME en onze expertise in nieuwe technologie zoals AR en VR. Dankzij die combinatie kunnen we rekening houden met alle facetten in een proces en zullen we samen, sneller een concrete toepassing vinden.

 

Top-notch logistieke dienstverlener BME

BME is een logistieke dienstverlener, gespecialiseerd in e-fulfilment. Hun diensten zijn een strategisch, logistiek verlengstuk voor e-commerce spelers en bedrijven die actief zijn in een B2B-omgeving. BME is vergevorderd op vlak van procesoptimalisatie, IT-integratie, automatisering en digitalisering. Ze streven ernaar top-notch te blijven in de sector. Daarom zetten ze in op nieuwe technologie, zoals AR.

RMDY, veel meer dan een AR- en VR-expert

AR inzetten als creatieve businessoplossingen, zoals voor BME, is slechts een klein onderdeel van het RMDY-aanbod. We bieden digitale totaaloplossingen op maat aan. Of het nu gaat over een nieuwe website, een UX-strategie, een mobiele applicatie, contentstrategie, copywriting, design of een augmented of virtual reality toepassing. RMDY pakt projecten stevig vast en maakt zo de digitale ambities van hun klanten waar.

Kortom: twee veelzijdige partijen die een bijzonder partnership aangaan. Momenteel zijn we nog in vol onderzoek en is het afwachten naar het resultaat. Niet alleen van dit onderzoek, maar ook van twee andere projecten. Wordt vervolgd… 😉

Ben je zelf benieuwd naar een samenwerking? 
Aarzel niet om ons te contacteren, één adres: info@rmdy.be

 

Contacteer ons