Opdracht


Big data, data science, business intelligence, … één ding is zeker: bedrijven gebruiken het om inzicht te vergaren in complexe processen en gedrag. Het onderscheidt feit van fictie, vermijdt giswerk en zorgt ervoor dat ondernemers hun bedrijfsvoering doelgericht kunnen optimaliseren.

Dataspecialist Vizuals wil naast de traditionele grafieken en tabellen op een innovatieve manier hun data-analyses inzichtelijk maken. Hoe kan een nieuwe technologie zoals augmented reality bijdragen aan datavisualisatie?

RMDY brengt data tot leven in een mixed reality toepassing.over

Vizuals


Vizuals, een unieke benadering van Business Intelligence.


  • Dataspecialist

  • Datavisualisatie en -analyse

  • TIBCO Spotfire expert


 

Oplossing


Vooraleer we dieper ingaan op de oplossing leggen we drie termen - mixed reality, Microsoft HoloLens en TIBCO Spotfire - uit die cruciaal zijn in het project.

 

Achtergrond


Mixed reality is een vorm van augmented reality die nauw aansluit bij het immersieve karakter van virtual reality. Microsoft HoloLens is hardware waarvoor RMDY mixed reality applicaties bouwt. Het is een headset die hologrammen projecteert op de werkelijke omgeving, met andere woorden er verschijnt een 3D-laag op de realiteit.

TIBCO Spotfire is de software die Vizuals gebruikt om datavisualisatie en -analyse te realiseren.

Uitvoering


RMDY gebruikt haar expertise in augmented reality om een HoloLens applicatie te bouwen voor Vizuals. De data uit TIBCO Spotfire zetten we om in 3D-hologrammen die door de HoloLens op de werkelijkheid worden geprojecteerd.

Wie de HoloLens draagt, kan met de 3D-visualisatie interageren. Alle data zweeft rond jou, je wandelt erdoorheen en je kunt objecten selecteren, vergroten, verplaatsen, … We brengen data tot leven.

Vizuals stelde de applicatie voor op een beurs in Berlijn, waar ze goed ontvangen werd.

 
 

Technologieën en tools

Microsoft HoloLens | Unity 3D
 

Benieuwd naar wat augmented reality, mixed reality of Microsoft Hololens voor jouw organisatie kan betekenen?