Opdracht


EFF3CT wil haar klant - een bedrijf dat haar werkomgeving wil vernieuwen - op een innovatieve manier overtuigen van de interieurplannen. Het ontwerpbureau gelooft in de kracht van virtual reality en wil er ook op inzetten. RMDY voegt daad bij woord.

De opdracht: een virtual realiy ervaring (VR) waar de klant van EFF3CT kan rondwandelen in haar toekomstige werkplek.


 

over

Eff3ct


EFF3CT is een advies-, ontwerp en projectbureau voor kantoorhuisvesting.


  • Kantoorinrichting

  • Het Nieuwe Werken

  • Interieur- en verhuisprojecten 

Oplossing


Ons developmentteam gaat aan de slag met de plannen en 3D-ontwerpen van EFF3CT. Concreet importeren we de aangeleverde bestanden in Unity - een ontwikkelplatform voor 3D-content - en optimaliseren deze bestanden naar virtual reality.

Uitvoering


RMDY zorgt voor een sublieme VR-ervaring met Oculus Rift. Dankzij deze VR-headset kan de klant virtueel door zijn toekomstige werkomgeving wandelen en ermee interageren. Ook de medewerkers krijgen de kans om een blik op de toekomst te werpen. Daarnaast creëren we een mobiele VR-toepassing met Samsung GearVR en Google Cardboard. Hierdoor kan de VR-toepassing altijd en overal,met iedere smartphone aangesproken worden.

Omdat de klant van EFF3CT zijn toekomstige werkplek ervaart, ondervindt hij meteen de sterkes en zwaktes van het ontwerp en kan deze ook ogenblikkelijk doorgeven. Op die manier kan EFF3CT sneller aan de verwachtingen en eisen van de klant voldoen.

Om het plaatje compleet te maken, levert RMDY ook een video van de VR-ervaring op. Zowel EFF3CT als de klant kunnen het beeldmateriaal inzetten voor promo- en marketingdoeleinden.

Technologieën en tools

Unity3D | Modo | Oculus Rift | GearVR l Google Cardboard
 
 

Toekomst


Gerd Steegmans van EFF3CT ziet in ons Interior VR Pakket absoluut een meerwaarde. Op termijn wil hij de toepassing voor al hun projecten inzetten.

“Door onze ontwerpen om te zetten in een virtual reality ervaring, merkte ik dat onze klanten veel beter aanvoelen hoe onze designs in elkaar zitten. Ze begrijpen onze projecten beter en dat is een enorme meerwaarde, ook om ze uiteindelijk te verkopen.”

Gerd

 

Zelf benieuwd naar de mogelijkheden van virtual reality voor jouw organisatie?

 
Contacteer ons