Interview: Mathias en Joris dragen bij tot het digitale karakter van KBC

RMDY RMDY
19 November, 2018

Sinds enkele maanden versterkt een tweede kracht van RMDY het digitale team bij KBC. Mathias Cochet treedt in de voetsporen van Joris Missiaen die al enkele jaren zijn weg kent bij de grootbank. In die tijd is Joris een gewaardeerd lid van het KBC-team geworden en geniet hij van de positieve bedrijfscultuur. Zijn ervaringen dragen bij tot het enthousiasme van Mathias, die hij dus al enige tijd collega kan noemen, zowel bij RMDY als bij KBC.

We zijn benieuwd hoe het Mathias en Joris gaat en brengen hen samen voor enkele vragen.


Welke rol vervullen jullie bij KBC?

Joris: Ik ben ondertussen bijna drie jaar deel van het digitale team bij KBC. We werken in kleine feature teams, die steeds toegespitst zijn op een specifiek domein. In het verleden heb ik meegewerkt aan de redesign van de algemene banking app en de business app. Momenteel werk ik aan nieuwe features binnen het gebied van sparen en beleggen en aan de verzekeringapp KBC Assist.

Mathias: Al enkele maanden werk ik als Android developer bij het team dat de externe features onder handen neemt. Recent ontwikkelden we de mogelijkheid om digitaal tickets te kopen voor het openbaar vervoer. Doorgaans maak ik nieuwe schermen aan en zorg ik ervoor dat die ook werken.

Hoe ervaren jullie de job bij KBC?

Mathias: Voor mij is het de eerste keer dat ik in een team van developers aan projecten werk. Nieuw voor mij, maar erg interessant. Het is een andere manier van werken: het gaat iets trager, maar alles is wel veel beter geordend. Als je er alleen voor staat, werk je gewoon door en zorg je ervoor dat je resultaat doet wat het moet doen.

Wat ik indrukwekkend vind, is de grootte van het team. Iedereen helpt elkaar en dat maakt je een betere developer. Je leert niet alleen beter coderen, maar ook hoe je vragen stelt of hoe je samenwerkt met mensen zonder programmeerachtergrond. Ik krijg hier ook veel mee wat soft skills betreft.

Joris: KBC heeft een goede bedrijfscultuur. Het is een grote organisatie, die heeft nood aan vaste structuren om georganiseerd te kunnen werken. Toch proberen we om de agile principles toe te passen. We krijgen die ruimte ook en worden aangemoedigd om onze manier van werken te verbeteren. Daarnaast worden we ook op organisatorisch vlak mee betrokken.

Bovendien draagt KBC haar mobile first-strategie hoog in het vaandel, dat zorgt ervoor dat er steeds interessante projecten bijkomen. Dankzij het grote mobile team en de input van je collega's blijf je continu nieuwe inzichten verwerven

Je bent zelf al een tijdje aan de slag bij KBC, wat blijft je elke dag motiveren? 

Joris: Ik werk hier inderdaad al even, zeker als ik het met mijn vorige projecten vergelijk, meestal duurden die niet langer dan enkele maanden. Maar zo voelt het niet aan. Doordat we aan verschillende apps werken, blijft het afwisselend werk.

Heb je Mathias moeten overtuigen om voor KBC te kiezen?

Joris: Eigenlijk heb ik heb Mathias niet moeten overtuigen, er zijn voldoende argumenten die van KBC een interessant project maken. KBC biedt een uitstekende werkervaring aan. Je komt terecht in een groot team met heel wat ervaren profielen. Dat zorgt ervoor dat je op korte termijn veel kan bijleren. De projecten zijn op inhoudelijk en technologisch vlak erg boeiend en gaan verder dan enkel core banking, wat je misschien niet verwacht.

KBC is op digitaal vlak een vooruitstrevende bank. Merk je ook als medewerker dat je bij een bedrijf werkt dat vooruit denkt?

Mathias: Zeker, als je ziet hoeveel mensen hier dagdagelijks verbeteringen uitwerken of nieuwe features ontwikkelen. KBC is er duidelijk mee bezig om de digitale koploper in de bankwereld te zijn.

Joris: KBC is innovatief en staat open voor nieuwigheden. Dat schemert ook door naar ons team. We delen onze uren flexibel in en hebben de mogelijkheid om twee dagen per week van thuis te werken. Op die manier blijf ik goed gespaard van het fileleed tussen Antwerpen en Leuven.
Mathias en Joris hebben hun plek bij KBC gevonden, ze zijn tevreden over de jobinhoud en de cultuur waarin ze functioneren. We trachten in de mate van het mogelijke al onze consultants een opdracht aan te bieden waarin ze floreren. In dit geval helpt KBC mee deze setting te creëren.

Benieuwd of we ook voor jou een project op maat hebben?

Geef een seintje, dan zoeken we het samen uit.
Contacteer ons