Experimenteren met echte technologieën? Enter RMDY-stages!

RMDY RMDY
12 June, 2019

Bij RMDY hebben we regelmatig stagiairs over de vloer. Wij geloven namelijk sterk in het groeipotentieel van onze werknemers en zijn grote fan van ‘levenslang leren’. Studenten een kans geven, sluit daar naadloos op aan.

De voorbije maanden hadden ze bij ons webdevelopment team Stacked maar liefst vier stagiairs onder hun vleugels! Zij aan zij, in twee teams, werkten ze elk hun project uit.

Team #1: Cédric Goffin en Thomas Verhoeven.

Deze twee kanjers zetten hun tanden in onze Tech Dive webapplicatie: die zal alle informatie over de aankomende Tech Dives bevatten, van planning en tickets tot detailinfo van de talks.
Je ben nog niet bekend met onze Tech Dives? Lees ons laatste deep dive artikel en laat je onderdompelen!
Thomas: “We zijn vanaf nul gestart en hebben telkens verschillende features toegevoegd. De front-end via Vue.js was nieuw en dus een hele uitdaging voor ons. Maar daar houden we van! De technologie heeft ons doen inzien dat er verschillende frameworks bestaan die het werk van een programmeur serieus kunnen vergemakkelijken. Zeker interessant voor in de toekomst dus!”

Cédric: “Voor de back-end maakten we gebruik van Node.js. Dat was even wennen want daar hadden we enkel noties van. Op de achtergrond werkte de back-end van Node.js samen met een MongoDB-databank, dat kenden we gelukkig wel al. Maar onze mindset over Java- en C#-programmeren hebben we wel moeten omruilen voor puur JavaScript-denken.”
Thomas: “Omdat we het merendeel van de technologieën niet kenden, was de stage zeer interessant en heel leerrijk. Ik denk dat we nog nooit zoveel hebben bijgeleerd op zo’n korte tijd! Onze collega’s Siebe, Jordy en team lead Michiel hebben ons ook continue bijgestaan met hun expertise.”

Cédric: “Maar ze gaven ons ook de kans om zelf te ontdekken en experimenteren. En naast technologische kennis, hebben we ook geleerd hoe je in team samenwerkt, scrum en agile te werk gaat, … Ik denk dat we met ons gat in de boter zijn gevallen met deze stage!”
 
 

Team #2: Quinten Didden en Rouslan Khayaouri.

Quinten en Rouslan gingen aan de slag met het gloednieuwe beheerdersportaal voor Zonnekamp, een VZW die jaarlijks zomerkampen organiseert voor mensen met een mentale en/of fysieke beperking. Het beheerdersportaal is bedoeld om het beheer van de inschrijvingen te vereenvoudigen en te automatiseren. Zo helpen we deze prachtige VZW naar een efficiëntere toekomst!


Rouslan: “Bij de ontwikkeling van de webapplicatie werkten we met Angular voor de front-end. Niet alleen TypeScript, SASS en HTML kwamen aan bod maar ook NPM-packages. Voor de back-end gebruikten we Node.js dat communiceert met een MongoDB-database.”
Quinten: “We hadden nog nooit gewerkt met Node.js dus dat was een leerzame ervaring! Hier en daar liepen we als nieuwelingen wel eens onverwacht tegen een fout, maar dankzij de hulp van onze collega’s was alles steeds snel weer recht getrokken.”

Rouslan: “Hierdoor leerden we ook meer efficiënt fullstack werken en heb ik heel wat technische kennis opgedaan. De stage was dus zeker leerzaam, ik heb veel bijgeleerd van de technische experts in het team!”
 
 
 

Helemaal enthousiast geworden van deze getuigenissen?
Zin in een nieuwe job of een uitdagende stageplek?

 
Contacteer ons