De vijfde Tech Dive van 2018 zat tjokvol interessante inzichten en nieuwe kennis

RMDY RMDY
30 November, 2018

Dinsdagavond 20 november vond de vijfde en laatste RMDY Tech Dive van 2018 plaats. Ook in deze editie stonden verschillende van onze consultants klaar om hun collega’s nieuwe technologische inzichten bij te brengen. Dit keer kreeg ook een externe spreker een slot op onze Tech Dive.


Digital Flyer Tech Dive - Agenda - November 18

Na de gebruikelijke pizza en periodieke RMDY-update door managing partner Stefan Van de Poel mocht die externe spreker ook meteen de spits afbijten.
techdive_nov18_NSX
Tim Van Waes werkt ruim drie jaar voor NSX, dit bedrijf brengt de Normalized Systems theorie in de praktijk en sloot onlangs een partnerschap met RMDY. In dit partnerschap combineert NSX hun fijnmazige back-end oplossing met onze front-end expertise. In zijn sessie gaat Tim dieper in op dit back-endconcept en de Normalized Systems theorie waaruit het voortvloeit. Hij legt vooral de nadruk op het aanpasbaar vermogen en evolutiemogelijkheden van applicaties.

Vier technologische tracks: voor elk wat wils

Na de eerste talk delen we het programma op in vier verschillende tracks: mobile, web, AR/VR en UI/UX. Ruuben Lambrechts, front-end developer bij Stacked en Bart Van Hecke, managing partner van Enriched nemen de eerste themasessies voor hun rekening respectievelijk in de tracks Web en AR/VR.
Als je applicaties in React, Angular, Vue of een andere JavaScript-library ontwikkelt, neemt samen met de omvang ook de complexiteit toe. Ruuben is fan van Redux om hiermee om te gaan. Deze globale statemanager voor JavaScript-applicaties voorkomt dat je niet meer wijs geraakt uit de wat, wanneer, waar en waarom in je applicatie. Het laat je toe alle states vlot op te halen of up te daten en maakt de state veranderingen in je app meer voorspelbaar. Met een snelcursus deelt Ruuben z'n kennis van en enthousiasme voor Redux met zijn collega’s.
techdive_nov18_redux

techdive_nov18_ARVR
Augmented en virtual reality believer Bart Van Hecke zet zijn geloof kracht bij met een uiteenzetting over de meerwaarde van AR/VR en waarom elke bedrijf ook strategisch zou moeten inzetten op deze nieuwe technologieën. Met concrete voorbeelden komen verschillende beroepssectoren aan bod. Voor ons is het intussen duidelijk, augmented en virtual reality benutten nog lang niet hun volledige potetieel, maar het zit er wel aan te komen. Staat jouw AR/VR-strategie al op poten?

Om af te sluiten: code generation, cloud en een design system

De keuze tussen drie afsluitende sessies, dat krijgen alle RMDY-collega's. Kymer Gryson, mobile developer bij Cozmos ging in op code generation, Sam Debruyn, Technical lead bij 3factr, had het over de wolken van Azure en Lorenz Gillisjans, UX-designer bij Continuous legde uit hoe je een design system opzet. Je zou voor minder keuzestress krijgen.
In zijn sessie: ‘The Magic of Sourcery’ bracht Kymer een ode aan Sourcery, een code generator voor Swift en hoe die je leven als developer gemakkelijker maakt. Na de introductie volgt een demo. Daarnaast roept Kymer een halt toe aan boilerplate code en toont hij hoe je met gegenereerde mockobjecten een testingworkflow kan versnellen. Een tool die wat tijdrovende taken van je overneemt, handig vind je niet?
techdive_nov18_iOS

techdive_no18_Azure
In zijn hands-on sessie: “Welcome to the cloud - Microsoft Azure” gidst Sam Debruyn ons rond in Azure. Waarom Azure? Als je weet dat 3factr zich toespitst op Xamarin development, is dat niet zo vreemd. Beide technologieën maken deel uit van de Microsoft-familie. Sam duidt de belangrijkste Azure-features voor webapps en hoe ze gebruikt worden. Daarnaast toont hij hoe de kracht van de cloud je kan helpen bij vaak voorkomende developmentvraagstukken.

Lorenz neemt voor zijn sessie heel wat hooi op zijn vork, maar zo kennen we hem ook. In één sessie wil hij tonen hoe je een design system opzet voor teams die material apps maken, van design en versionning tot validatie met de klant, prototyping en aflevering naar development. Starten doet Lorenz bij de meerwaarde van Atomic design en gedeelde libraries. Om daarna in te gaan op hoe deze methoden worden toegepast bij grote spelers als AirBnb of Shopify.
techdive_nov18_atomicdesign

Vervolgens trakteert hij zijn collega's op een crash course prototyping en geeft Lorenz enkele best practices mee hoe je over de manier hoe je designwerk oplevert aan een developmentteam. Geen idee hoe, maar het zal allemaal in een sessie van drie kwartier.

Ook deze vijfde Tech Dive van 2018 was weer een knap staaltje van collegiale kennisdeling. Met veel interesse kijken we uit naar wat de volgende technologische evoluties ons brengen en hoe wij ze kunnen gebruiken. Maar dat komen we vast te weten op de eerste Tech Dive van 2019.


Contacteer ons