3 developers, 3 achtergronden, 1 team.

RMDY RMDY
7 June, 2019

Eind augustus 2018 starten Jari, Siemen en Ruuben als fullstack developers bij ons webteam Stacked. Ze hebben elk een andere achtergrond en leggen hun eigen nadruk in hun functie. Acht maanden na hun start brengen we het trio graag samen en horen we Jari, Siemen en Ruuben uit over hun leertraject, passies en toekomstvisies.

 
 
Welkom iedereen! Het is een unieke kans dat jullie hier alle drie aanwezig zijn, begrijpen we?

Jari: “Klopt! Ik zit ondertussen al meer dan zes maanden fulltime als consultant bij LCM (Landsbond der Christelijke Mutualiteiten) dus ik ben zelden op het hoofdkwartier. Het is leuk om vandaag nog eens bij het team te zitten!”


Jullie zijn allemaal fullstack developer, toch met een andere achtergrond. Vertel!

Ruuben: “Ik heb digital design en development gestudeerd en daarna enkele korte opdrachten gedaan. Toch was het nooit echt mijn ding. Ik wilde met React aan de slag en dat kon bij Stacked. Naast een interessante job bieden ze ook de nodige ondersteuning, iets dat niet te onderschatten is.”

Siemen: “Jari en ik deden onze stage bij Stacked. Blijkbaar hadden we een goede indruk gemaakt, want we kregen meteen een jobaanbieding!”
Die goede indruk bevestigt Michiel Gellynck, team lead van Stacked: “We zagen het potentieel van beiden. Jari was duidelijk gebeten door de technische microbe en Siemen had zich bewezen als gloednieuwe gepassioneerde programmeur, hij had namelijk een heel andere achtergrond.”
 
 
Siemen: “Ik heb systeem- en netwerkbeheer gestudeerd. Tijdens die opleiding kreeg ik een basis mee, maar tijdens mijn stage leerde ik écht programmeren en dat lag me wel. Toen de jobaanbieding kwam, heb ik niet lang getwijfeld. De meeste van mijn studiegenoten eindigen op een servicedesk de eerste jaren, dat wilde ik absoluut vermijden.”


Hoe beïnvloedt die diverse achtergrond jullie werk?

Ruuben: “Ik probeer altijd mijn grafische pet op te hebben, ook wanneer het design al klaar is. En als dit nog niet het geval is, gebruik ik mijn design skills om een mooie user interface te creëren.”

Jari: “Veel van mijn LCM-collega’s zijn Java-developers, ik kan hen als newbie soms challengen, omdat ik andere talen en programma’s ken. Maar ik leer er vooral zelf veel bij, zoals software engineering, dat kunnen mijn LCM-collega’s met hun ogen dicht!”

Siemen: “Voor mij is vrijwel alles nieuw omdat ik enkel de basis van programmeren leerde. Wanneer ik codeer, let ik bijvoorbeeld meer op het resultaat en minder op het ‘mooi’ coderen. De code van Ruuben en Jari ziet er veel properder uit dan de mijne. Wel kan ik mijn kennis van netwerkomgevingen nu gebruiken bij de implementatie van webapplicaties, dat is heel handig.”
Wat maakt een project tof?

Jari: “Ik leer enorm veel bij! Ook het team bij LCM is een toffe groep en we delen ervaringen en bevindingen met elkaar. Er worden veel optimalisaties doorgevoerd dus ik groei samen met hen. Zo’n groei brengt ook nieuwe programma’s met zich mee. Onlangs mocht ik werken met NPM-packages, waardoor ik zelf zaken uit de back-end van node.js haal, hiervan een package maak en dat weer op andere plekken kan gebruiken. Zeer interessant!”
Siemen: “Veel leren is voor mij het grootste pluspunt, maar meewerken aan iets bruikbaar en nuttig maakt een project ook zeker tof.”


Wat bedoel je met nuttig?

Siemen: “Iets wat je kan vertellen aan je vrienden op café! (lacht) Als je meebouwt aan de webpagina of applicatie van een bekend bedrijf is dat toch net iets leuker om te delen!”

Ruuben: “Dat is inderdaad heel cool. Ik werkte onlangs aan de portaalpagina van Stad Antwerpen, het geeft voldoening als je weet dat iedereen het resultaat van jouw werk kan zien.”
Siemen zei dat bijleren eigenlijk het grootste pluspunt is?

Jari: “Zeker! De eerste keer dat ik zo’n NPM-package maakte, duurde dat heel lang en moest ik nog veel opzoeken. Nu kost het me geen moeite meer. Als je blijft gebruiken wat je bijleert, maak je de meeste vooruitgang.”
Siemen: “Ik leer ook veel van eerdere fouten. Dan zit ik vast met iets waar Michiel me eerder mee hielp en weet ik deze keer wél hoe ik het kan oplossen. Dat doet deugd.”

Jari: “Gewoon genoeg fouten maken dus!” (lacht)


Stel, jullie krijgen carte blanche. Wat zijn je wildste dromen als fullstack developer?

Ruuben: “In mijn vrije tijd ben ik bezig met 3D-animaties op websites, iets wat ik tijdens mijn stage ook deed. 3D-objecten laten bewegen op muziek is echt vet. Een interactieve website bouwen voor een dj of een electronics festival zou heel cool zijn.”

Siemen: “Ik zoek het meer in de autowereld, een sector die enorm investeert in technologie en nieuwe snufjes. Het lijkt me daarom heel interessant om de website voor Audi of Mercedes te maken.”

Jari: “Mij lijkt het fantastisch om voor een modebedrijf te werken. In oktober start ik ook een avondopleiding modevormgever, dus de affiniteit zit zeker in mijn vingers.”
 
3d interactions

Ruuben sprak op onze vorige Tech Dive over zijn 3D web interactions. Klik voor meer info.

 
En nu iets minder wild dromen: wat zijn jullie ambities op korte termijn?

Siemen: “Ik wil heel graag de businesskant van het bedrijf beter leren kennen. Ik denk dan aan Project Management of een meer cijfermatige invulling van mijn job.”

Jari: “Bij LCM houd ik me nu meer bezig met testings voor development, dat is heel interessant, daar wil ik me zeker verder in verdiepen.”

Ruuben:Allez, echt?! Dat lijkt me helemaal niet boeiend! (lacht) Zelf wil ik een andere kant van de organisatie leren kennen. Ik wil me meer concentreren op een coachende rol zoals stagiairs begeleiden of nieuwe collega’s ondersteunen.”

Siemen: “We krijgen ook de ruimte om hierin te groeien. Zo volgde ik onlangs een Scrum Master-opleiding waarin je leert werken met deze agile-techniek. Die mogelijkheden krijgen, dat is zeker een pluspunt.”
 
siemen op tech dive talk

Ook Siemen was te bewonderen op onze vorig Tech Dive met zijn bevindingen over zijn Scrum Master-opleiding. Klik voor meer info.

 
 

“Ik wil collega’s die weten waar ze naartoe willen. Zowel Jari als Ruuben en Siemen hebben een duidelijk beeld voor ogen voor de toekomst. Vraag waar ze willen staan over tien jaar, ze hebben hun antwoord klaar. Toch kan dat altijd verschuiven, je leert pas on the job. Het zijn drie gepassioneerde mannen met een passende persoonlijkheid en een enorme gedrevenheid. Als het gevoel goed zit, heb je niet meer nodig.”
- Michiel Gellynck, team lead Stacked. -


 
Hebben jullie nog goede raad voor pasafgestudeerden?

Siemen: “Blijf vragen stellen en aanvaard dat je ondanks enkele jaren studies eigenlijk niets weet. En dat is oké. Ze zeggen vaak dat je ook voor een baas moet kiezen, niet louter voor de job. Zelfs binnen een consultancybedrijf, zijn je collega’s en team lead belangrijk. Michiel neemt het steeds voor ons op en dat is geruststellend.”

Jari: “Klopt zeker! Mijn team bij LCM is heel leuk, maar ik ben blij te weten dat ook na dit project een tof team op mij wacht.”
 
 

Met die mooie woorden laten we de mannen weer los op hun codes in JavaScript en React. Hoe team lead Michiel de toekomst nog ziet?

“Op lange termijn willen we langdurige projecten intern draaien met een team van minimum vier developers met de nodige expertise, terwijl andere developers – eventueel in andere teams - op externe projecten zitten. Zo is het zeer aangenaam om nieuwe starters aan te werven en weegt het minder door op de werking van het team. Developers die aan zo’n toekomst en hun carrière willen bouwen, ontmoeten we graag!”, aldus Michiel.

 

Ook gebeten door technologie en zin om deel uit te maken van een gepassioneerd bedrijf?

 
Contacteer ons